ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.01.2018 16:38:23 - Robert Baleja

Proč to Babišovi nevymluvíte

Pane ministře, Babiš prosazuje v programu vlády jízdné na železnici pro důchodce a děti zdarma. Je to v rozporu s Listino základních práv a svobod. Důchodci a děti, kteří nemohou jezdit tak často vlakem budou diskriminovaní a Ústavní soud to shodí. Jediné řešení, které projde ústavním soudem je zvýšení důchodů a příplatku na děti - to nikoho nediskriminuje. Pan Babiš zdůvodňuje jízdné zdarma tím, že se málo využívá železnice. Víte dobře, že problémem je neplnění legislativy EU platné od roku 2017, která nám ukládá rovný přístup na koleje všem železničním dopravcům z EU. Prosím Vás přesvědčete p. Babiše až bude sestavovat nové prohlášení vlády, aby tam ten nesmysl nepsal a aby se šlo cestou zrušení ČD,a.s. a vypsání soutěží na všechny železniční tratě. Pokud chcete ušetřit tak podle modelu např. Švédska slučte SŽDC a ŘSD do jedné příspěvkové organizace, oba již mají pouze cesty.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.02.2018 13:47:21 - Dan Ťok
Dobrý den, opravdu se nemyslím, že by jízdné na železnici pro důchodce bylo v rozporu s Listinou základních práv a svobod, pokud bude zachován rovný přístup ke všem železničním dopravcům.  Tento krok také není nijak v rozporu se zvyšováním důchodů. Zdraví DŤ