David Kádner

  • Nová Ves v Horách
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2013 18:02:45

Jak zamezit zneužívání dávek pomoci v hmotné nouzi

Jak zamezit zneužívání dávek pomoci v hmotné nouzi

Skupina představitelů měst a obcí dala dohromady souhrn požadavků týkající se mimo jiné větší kontroly sociálních dávek v takzvané Výzvě starostům 2013.

S touto výzvou souhlasí i lídr ústecké kandidátky Hnutí Úsvit David Kádner. "Jedná se o věci, po kterých voláme všichni již léta.  Jsem přesvědčen, že dokud stát, potažmo MPSV, nevytvoří jasná pravidla, situace se nezlepší," říká.

"Na začátku letošního roku jsme po konzultaci se starosty Šluknovského výběžku podali spolu s lídrem hnutí Úsvit přímé demokracie Tomiem Okamurou novelu zákona o pomoci v hmotné nouzi. Ta řeší právě propojení různých zákonů, které sice již existují, ale bohužel je úředníci a starostové obcí nemohou využívat," říká starosta Nové Vsi v Horách David Kádner.

Řešení zneužívání dávek přitom není nijak složité. Kdyby sociální dávky nebyly vypláceny přímo klientům, ale platil by se z nich nájem, školní družiny dětem, zájmové kroužky a hlavně jídlo, nemohlo by k jejich zneužívání dojít a peníze by mířily skutečně tam, kde jsou zapotřebí.        

"Dávky bych podmínil pravidelnou školní docházkou a pravidelnými lékařskými kontrolami dětí," říká kandidát v Ústeckém kraji, který se tomuto tématu dlouhodobě věnuje. "Stejný princip přerozdělování peněz by měl být využit i u veřejně prospěšných pracovníků, mělo by se zamezit přerozdělování přes různé agentury, ale finance by měly jít přímo přes obce," dodává David Kádner.

V souladu s programem Hnutí Úsvit je nezbytné prosadit zpřísnění podmínek sociální pomoci. Podporu zaslouží pouze lidé, kteří vedou řádný život a řádně vychovávají dětí. Důležité je také zamezit vyplácení neoprávněně vysokých podpor sociálního bydlení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama