David Kádner

  • Nová Ves v Horách
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2014 16:02:58

Naše lapálie s tolik očekávanou novelou o nutné obraně

Naše lapálie s tolik očekávanou novelou o nutné obraně

Minulý týden jsem obdržel stanovisko vlády k naší, lidmi tolik podporované, novele. Zjistil jsem tak, že novela prosazující naše právo cítit se doma bezpečně a mít možnost se bránit, nemá vládní podporu.

Co jsem se však nedozvěděl je proč. Žádné zásadní připomínky. Pouze plytká slova, která nic neříkají.

Svolal jsem tedy kulatý stůl, nad kterým jsem se potkal s odborníky, s lidmi s letitou právní praxí a spoustou zkušeností. Všichni odborníci do jednoho se shodli, že vládní stanovisko je vlastně o ničem… Po dvouhodinové debatě tedy proběhla tisková konference, které se účastnil zástupce spolku Lex, advokát Solil, já a Radek John.

Vzhledem k neuvěřitelné podpoře veřejnosti jsem se rozhodl svůj boj nevzdat. Dál se snažím toto téma medializovat a poukazovat na to, že v našem právním systému je opravdu mezera, která navíc nahrává zločincům a ne nám, obyčejným slušným lidem. Jezdím přednášet o tomto tématu na střední školy, diskutuji o něm s odborníky i s lidmi na ulici.

Včera jsem poslal žádost o podporu našeho návrhu všem poslancům a s potěšením kvituji, že mi někteří obratem vyjádřili podporu. Velmi si vážím toho, že tato podpora jde napříč politickým spektrem. Teď jen doufám a moc si přeji, aby poslanci při důležitém hlasování o vpuštění zákona do druhého čtení opravdu dodrželi své slovo a návrh podpořili. Aby nepodlehli tlaku stranických elit..

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama