David Pazdera

Marxismus je všemocný, protože je pravdivý.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2015 14:00:00

Výročí naší sesterské organizace

Výročí naší sesterské organizace

Na fotografii: Na letošní akci na Pomezních Boudách, 29.8., hovoří předseda RFB Gerd Hommel

Před dvaceti lety, 24.června 1995, byl v Drážďanech založen Revoluční svaz přátel Ernsta Thälmanna (podle předsedy předválečné Komunistické strany Německa a předsedy Svazu rudých frontových bojovníků, který byl zavražděn 18. srpna 1944 v koncentračním táboře Buchenwald).

V současnosti je tato organizace členem spolku Východoněmeckého kuratoria (OKV), člen Evropského mírového fóra a rovněž Přátel památníku Ernsta Thälmanna v Ziegenhals.

V diskuzi bylo při zakládání debatováno o obsahu a zaměření svazu, samozřejmě o stanovách i samotném názvu. Bylo potvrzeno jméno "Revoluční svaz přátel Ernsta Thälmanna" (RFB). Připomenuta byla tak historie Svazu rudých frontových bojovníků, což se odrazilo i v politické orientaci svazu:

Věrností proletářskému internacionalismu a tradicím revolučního hnutí pracujících. Věrnost vědeckému světovému názoru marxismu-leninismu, boj proti oportunismu a revizionismu.Prezidentkou svazu byla jednomyslně zvolena dcera Ernsta Thälmanna, soudružka Irma Gabelová-Thälmannová. Politická aktivita se koncentrovala na progresivní spojenectví s organizacemi bojujícími proti imperialistické válečnické politice a proti sílícímu neofašismu. Aktuálním úkolem je zabránit fašistům v návratu k moci a vykořenit kapitalismus jako systém plodící chudobu, hlad, války, politické násilí a kulturní a morální úpadek. 13. a 14.června 2015 se sešli Thälmannovi přátelé, členové a sympatizanti německé sekce RFB k oslavě jubilea založení svazu, přičemž toto setkání pozdravila Ústřední rada Německé svobodné mládeže (FDJ) a Ústřední výbor Komunistické strany Německa (KPD). Obě organizace vysoce ocenily jak vedení svazu, v současnosti zastoupené energickým předsedou Gerdem Hommelem, tak práci svazu, nejen v Německu, ale i v zahraničí, protože RFB je mezinárodní organizací, jejíž česká sekce má rovněž mnoho členů. S nimi a členy dalších organizací se můžete setkat např. na tradiční akci k výročí předválečných proletářských srazů českých a německých komunistů v Pomezních Boudách 29.srpna 2015, spojenou s výstupem na Sněžku (kontakt případně přes okresní výbor KSČM v Trutnově). RFB rovněž vydává svůj časopis s příznačných názvem DER ROTE AUFBAU (RUDÁ VÝSTAVBA).

David Pazdera
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama