Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

  • DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2021 22:09:00

Mluvíme za ty, co mluvit nemohou

Mluvíme za ty, co mluvit nemohou

Demokratická strana zelených – Za práva zvířat kandiduje do Poslanecké sněmovny za Alianci pro budoucnost. Má svou jedničku na kandidátce v Jihočeském kraji.

 Jediná ze “zelených” stran, která dokázala v loňských krajských volbách postavit samostatné kandidátky ve všech krajích, kandiduje v letošních volbách za Alianci pro budoucnost, kterou sestavil podnikatel Pavel Sehnal ze sedmi neparlamentních tradičních subjektů. Její vizí je přinést do politiky ochranu zvířat, které je pro současné parlamentní strany tématem okrajovým.

Na kandidátkách pravicové Aliance pro budoucnost kandiduje v letošních volbách do Poslanecké sněmovny také 59 kandidátů z DSZ - Za práva zvířat, strany, které vznikla původně jen jako odnož Strany zelených, ale později po spojení s dalšími ochránci zvířat a spolky v roce 2019 se vyprofilovala ve stranu, která primárně akcentuje práva zvířat. V loňských krajských volbách získala strana 0,5 – 1% hlasů voličů ve všech krajích a jejich volební výsledky mají vzestupnou tendenci.

“Práva a ochrana zvířat jsou, ačkoliv se tak mnozí netváří, pouze na okraji zájmu politických stran a jejich představitelů. Přitom toto téma ve společnosti čím dál více rezonuje a práva zvířat jsou v civilizované společnosti 21. století jedním ze zásadních témat,” uvádí předseda strany DSZ - Za práva zvířat a kandidát v Plzeňském kraji Jiří Anderle. Mezi témata, která chce strana v Poslanecké sněmovně vyzdvihnout patří například důslednější ochrana zvířat, živočichů, přírody a životního prostředí, zákaz množíren, pokusů na zvířatech nebo vyvážení hospodářských zvířat mimo EU nebo třeba zákaz používání zábavní pyrotechniky.

“Nacházíme se v době, kdy přístup ke zvířatům a přírodě doznává značných změn, moderní člověk se musí naučit žít v souladu s přírodou, a ne z ní pouze těžit. Obchodní praktiky, které v sobě zahrnují obchodování se zvířaty v otřesných podmínkách, budou, doufejme, pro naše děti už jen nehezkým mementem doby minulé,” doplňuje Anderleho předseda Aliance pro budoucnost podnikatel a politik Pavel Sehnal.

Že má DSZ - Za práva zvířat důvěru Aliance pro budoucnost dokládá i fakt, že v Jihočeském kraji má tato strana jedničku kandidátky v osobě Ing. Libuše Evy Hulcové. Ta se ochranou zvířat zabývá již několik let a stojí například za stavbou kočičího útulku v Českých Budějovicích. “Věříme, že spojením kandidátek pod hlavičkou Aliance pro budoucnost můžeme udělat ve volbách úspěch a přinést do Poslanecké sněmovny opravdové odborníky na téma ochrany zvířat. Nejsem si úplně jistá, zda současní představitelé v parlamentu této problematice opravdu do hloubky rozumí,” uvádí Hulcová.

Všechny krajské volební lídry a důležité osobnosti Aliance pro budoucnost lze nalézt na webu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama