Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.01.2021 21:12:00

Antivirus funguje cíleně a velmi rychle

Antivirus funguje cíleně a velmi rychle

Komentář na facebookovém profilu k programu Antivirus.

Náš Antivirus vyhodnotily firmy v průzkumu ČSOB jako nejlepší vládní pomoc v boji s ekonomickými následky koronakrize. Proč? Protože Antivirus A i B pomohl udržet pracovní místa pro téměř  1 milion zaměstnanců v 66 tisících podnicích! To je hlavně pro lidi po padesátce ohromná pomoc, protože by jinou práci hledali obtížně. Antivirus C odpustil pojistné za 13 miliard korun u 128 tisíc firem. Funguje cíleně a velmi rychle! Je to především proto, že má zcela jasná pravidla bez milionů různých výjimek, které pak pomoc akorát komplikují. 

Přesto Antivirus C vzbuzuje stále vášně. Proč? Protože podmínka uhradit včas pojistné nebyla u 7 905 žádostí z více jak 327 tisíců splněna. Jsou mezi nimi i firmy, které platí pojistné chronicky pozdě, a to i v časech dobrých. Těmto podnikům jsme tak podle zákona, tak jak ho Sněmovna schválila, nemohli podporu poskytnout. Rozumím, že situace je neveselá, ale zákonné podmínky obcházet nejde.

Jak by k tomu přišlo těch 320 000 firem, které všechno dodaly v termínu? Hříšníkům ale přesto pomůžeme. ČSSZ jim v odůvodněných případech promine penále.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama