Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2021 7:33:00

Čeští politici mají hájit zájmy českých pracujících, ne továrníků

Čeští politici mají hájit zájmy českých pracujících, ne továrníků

Komentář na facebookovém profilu k povolebním plánům ANO a ODS

 Už jsem vám několikrát psala, že jsem si jistá, že po volbách půjde do vlády hnutí ANO s ODS. A víte, co nás čeká? Chtějí vyhodit až 15% všech zaměstnanců státu, takže to odnesou ti starší padesáti let. Plánují zvýšit věk odchodu do důchodu na 68 let, zvednou DPH a ještě víc zdraží základní potřeby, jako jsou potraviny nebo energie!

Plánují rozprodat svým kamarádíčkům majetek státu, který nám přináší do státního rozpočtu peníze. Takže Česká pošta zruší stovky poboček na vesnicích a České dráhy budou rušit spoje mezi menšími městy! Tento týden jsme se dozvěděli, že chtějí také zavádět školné a že v ČR chybí 300 tisíc cizinců na práci.

Opravdu to myslí vážně? Dneska lidé po padesátce nemohou najít práci, velká část firem nabízí pouze dohody namísto zaměstnání, pracovní agentury jsou novodobí otrokáři. Polovina českých pracujících má 30 tisíc a méně! Skutečně chtějí pan Babiš a ODS do Česka dovážet stovky tisíc Ukrajinců, aby ještě více konkurovali našim a tlačili mzdy dolů? Já chápu, že zahraniční pracovníci můžou být potřeba v zemědělství kvůli sezónním výkyvům. Ale ať si pan Babiš a pan Fiala zkusí žít v Mladé Boleslavi, Plzni či Pardubicích.

Vysoká koncentrace zahraničních dělníků na ubytovnách, navíc bez rodin, znamená pro obce velkou zátěž. Zvýšená kriminalita, konzumace alkoholu, nepořádek… Jak dlouho budou Češi kvůli výdělkům jezdit na Západ a místo nich tady pracovat cizinci? Přijde vám to udržitelné?

My sociální demokraté máme jiný recept: Pojďme zvýšit minimální mzdu na 20 tisíc a zrušit agentury práce, pak porostou mzdy obecně a o pracovní sílu nebude nouze. Čeští politici mají hájit zájmy českých pracujících, ne továrníků. A my to děláme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama