Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2020 19:07:00

Nemám pocit, že senioři mají Havaj

Nemám pocit, že senioři mají Havaj

Komentář na facebookovém profilu k diskusím o rouškovném pro seniory

 Dopřáli byste vaší mamince, tátovi, babičce nebo dědovi 417 korun navíc? Máte pocit, že si vaši rodiče nebo prarodiče žijí nad poměry? A teď ruku na srdce – jsou soběstační nebo jim pravidelně finančně pomáháte? Vaše odpovědi na všechny tyto otázky mě skutečně zajímají, protože tyhle chrtí závody – on dostal, já ne – mě trochu děsí.

Nemám ze svých každodenních setkávání se seniory a seniorkami pocit, že mají Havaj. Nejčastěji vyplácené důchody jsou mezi 10 000 - 15 000 korunami, což není žádná výhra. To, že se sociální demokracie na začátku srpna rozhodla seniorům a seniorkám přilepšit nad rámec valorizace jednorázovým příspěvkem 5000 korun není ani populismus, předvolební hurá akce, ale úplně obyčejná mezigenerační solidarita.

A ano. Samozřejmě si ČSSD uvědomuje, že každý výdaj musí být v přímé úměře k příjmům. A že stav seniorských účtů nezachrání jednorázová pětitisícovka na Mikuláše. Ale zároveň je sociální demokracie jedinou stranou, která má po třiceti netečných letech hotovou důchodovou reformu. Když k tomu přidáme modernizaci daňového systému a utneme zvýhodňování nadnárodních korporací, mohlo by se nám všem blýskat na lepší časy. Důstojné stáří budeme chtít prožít jednou všichni.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama