Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.10.2019 9:31:56

Česká televize klamala, soud ji odsoudil

Česká televize klamala, soud ji odsoudil

Česká televize odmítla sdělit informaci, kolik v roce 2017 stála výroba pořadů Otázky Václava Moravce a Fokus Václava Moravce. Šlo o celkové částky, ne dotaz na mzdy či honoráře. Jako důvod uvedla obchodní tajemství.

Obchodní tajemství je zneužíváno osobami napojenými na veřejné peníze, aby se zamezilo přístupu veřejnosti k informacím o nakládání s veřejnými prostředky. Vytváření televizních pořadů Českou televizí je plnění jejího poslání, při kterém jsou utráceny nuceně vybírané televizní poplatky. Není důvod, aby se odlišně postupovalo při poskytování informací u televize a jiných osob užívajících veřejné prostředky. Pokud by televize žádala o informaci, kolik stála oprava státního hradu, je nepředstavitelné, že by informace byla tajná. A když ano, televize by to kritizovala. Jiným káže vodu, ale sama pije víno.

Proti odmítnutí žádosti o informaci jsem v březnu 2018 podal odvolání generálnímu řediteli televize. Dodnes o odvolání nebylo rozhodnuto, rok a půl České televizi nestačí. Stačilo to však Městskému soudu v Praze, který rozsudkem z 25. 10. 2019, 14A 36/2019-35, uznal, že Česká televize je nečinná a odsoudil ji k tomu, že musí o odvolání rozhodnout.

V soudním řízení televize tvrdila, že informaci již poskytla a poslala mailovou poštou. Nic jsem nedostal. Přitom jsem s televizí komunikoval datovou schránkou, ne mailem. Povinností televize je doručovat podle správního řádu do datové schránky a případně poštou. Sama se usvědčila z klamání lidí, když informace poskytnuté podle zákona o svobodném přístupu k informacím zveřejňuje na svém webu a v den, kdy údajně odpověď poskytla, podle webu České televize žádnou informaci nikomu neposkytla. Ani jinak nebyla schopna doložit soudu (kopie mailu), že informaci poskytla.

Zkreslené zpravodajství České televize o Polsku

Lži Václava Moravce a daň pro Českou televizi.

Lež Václava Moravce 1.

Lež Václava Moravce 2.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama