Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2022 20:20:50

Děkuji vládě za zrušení covidové očkovací povinnosti

Děkuji vládě za zrušení covidové očkovací povinnosti

Je dobré pochválit, když se udělá správná věc. Chválím vládu Petra Fialy za zrušení povinného covidového očkování.

Očkování bylo zásahem předchozího ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha do práva občanů rozhodovat o svém zdraví i o svém těle. Nedůvodně nutilo značnou část lidí k něčemu, co nechce. Je to rozhodnutí politicky správné.

Je to i rozhodnutí právně nutné. Vojtěchovo očkování bylo nezákonné, protože vyhláškou může nařídit očkování ministr zdravotnictví jen, pokud brání šíření epidemie. Protože covidové očkování nebrání šíření epidemie, očkovaný se může sám nakazit i nakazit jiného, bylo protizákonné. To, že očkování nebrání šíření, viru dokazuje, že za týden 10. 1. – 16. 1. 2022 bylo nově nakaženo 32 232 neočkovaných a 38 742 plně očkovaných, včetně očkovaných třetí dávkou, tedy asi 45% neočkovaných a 55% očkovaných.

Ovšem zůstává mnoho špatných věcí z doby ministra Vojtěcha. Jako byla zrušena očkovací povinnost, je třeba zrušit diskriminaci neočkovaných, kterým není umožněno zajít si do restaurace či zalyžovat. Takové omezení není důvodné, když i očkovaní šíří nákazu. Prostě omezení lidí nemůže být pro podporu odbytu vakcín, které nejsou schopny koronavirus zastavit. Řeči o očkování jako tečce za koronavirem byly lží. A na lži nelze stavět vládní politiku ani právní řád.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama