Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2021 11:32:21

Lež v augustiniánském rouchu

Lež v augustiniánském rouchu

V neděli 31. 1. 2021 a opakovaně 7. 2. 2021 bylo v bazilice augustiniánského opatství na Starém Brně oznámeno, že dřívější opat Lukáš Evžen Martinec byl vyloučen z řádu. Jde o lež.

Lukáš Evžen Martinec se nehodlal podílet na ovládnutí starého moravského opatství pražskou provincií, jehož součástí přitom opatství není. Příchod cizinců na Moravu neznajících dobře ani domácího jazyka časově souvisí s restitucí církevního majetku, kdy se majetek vrací i opatství.

Lukáš Evžen Martinec nebyl vyloučen z řádu, ale na základě své žádosti mu byl Kongregací pro instituty zasvěceného života a společnosti apoštolského života umožněn odchod z augustiniánského řádu, který nyní na Moravě nenaplňuje své poslání domácími řeholníky, přičemž jako kněz byl se souhlasem kongregace a rozhodnutím metropolity moravského, olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera začleněn do Olomoucké arcidiecéze, kde pokračuje v kněžské činnosti vedle výkonu civilního povolání. I pro augustiniány, kteří chtějí z Prahy ovládat moravské opatství, platí, že lež má krátké nohy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama