Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2019 22:08:00

Další malá domů premiéra Babiše? Celou věcí by se mohl zabývat zdravotní výbor

Další malá domů premiéra Babiše? Celou věcí by se mohl zabývat zdravotní výbor

Server Seznamzprávy.cz přinesl závažné informace o nestandardním navyšování finančního příspěvku VZP pro firmu Iscare, která patří do svěřenských fondů Andreje Babiše.

Podle místopředsedy zdravotního výboru za ODS Bohuslava Svobody celý proces připomíná Palermo. Svoboda chce znát výsledky interní kontroly VZP a na jejím základě případně iniciovat mimořádné jednání zdravotního výboru.

„Dlouhodobě upozorňujeme na to, že rozdělování peněz ve zdravotnictví je netransparentní a nemá jasná pravidla, proto zdůrazňujeme, že je nutné znát kvalitu péče, kterou pacienti za úhrady dostávají. Na případu navýšení prostředků pro firmu ze svěřenských fondů premiéra Babiše se navíc ukazuje, že významnou roli mohou hrát i přátelské vazby a politický vliv. Náměstek VZP David Šmehlík, který za peníze pro firmu Iscare bojoval, přiznává, že se dobře zná s ministrem Adamem Vojtěchem i ředitelem firmy Iscare Františkem Lambertem. Konečným uživatelem výhod je pak – jako v mnoha jiných případech – předseda vlády Andrej Babiš. Člověku by se chtělo říct, že jde o ukázku toho, jak to funguje v Palermu, o kterém premiér tak rád mluví,“ říká místopředseda výboru pro zdravotnictví za ODS Bohuslav Svoboda a nastiňuje další kroky: „Od ředitele VZP budu chtít vidět výsledky kontroly těchto podezřelých transakcí a v případě, že se v ní ukážou jakékoliv nejasnosti, jsem připraven iniciovat mimořádné jednání zdravotního výboru.“


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama