Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2015 10:22:26

Adventní večer 19.12.2015

Adventní večer 19.12.2015

Adventní večer 19.12.2015 ve Středisku volného času RADOVÁNEK v Plzni, kdy byla oficiálně zahájena činnost nově vzniklého Mezigeneračního centra

 

Jak prožil spolek Soužití 2001 letošní advent ?

Spolek Soužití 2001 dodržel i letos tradici a jeho vedení uspořádalo adventní setkání dne 19.prosince 2015. Letos však došlo k zásadní změně ! Konečně bylo zahájeno každodenní  konkrétní naplňování základního principu  , a tím je sdružování, solidarita a zájmová činnost především krajních věkových kategorií, tj. juniorů a seniorů ! Tento cíl nutně vyžaduje „střechu nad hlavou“ a takové podmínky , jaké existují například ve Středisku volného času RADOVÁNEK v Plzni.

Tam se stala na počátku letošního roku novou ředitelkou paní Bc.Eva Tischlerová, zkušená manažerka jiných středisek RADOVÁNKU v rámci okresu Plzeň – sever. Její bohaté zkušenosti jsou jistě výborným vkladem také pro plzeňský RADOVÁNEK, který je v gesci Krajského úřadu Plzeňského kraje. Památná ústřední budova v Pallově ulici stojí před generální rekonstrukcí, která se má realizovat v nadcházejícím roce 2016 při nepřerušené činnosti RADOVÁNKU.

Na paní ředitelku tedy čeká řada nelehkých úkolů. Přesto jí nebyla cizí myšlenka, se kterou jsem ji oslovila letos na jaře s novou přednostkou Ústavu sociálního lékařství Lékařské fakulty Univerzity Karlovy doc.MUDr.Libuší Čeledovou,PhD. Tento ústav a medici, kteří zde studují v 5.ročníku sociální lékařství, jsou od založení občanského sdružení Soužití 2001 jeho stálými členy. Věnují se zde explicitně problematice seniorů, která včetně demografického vývoje vyžaduje mimořádnou pozornost celé společnosti.

A tak dnem 1.července 2015 vzniklo při plzeňském RADOVÁNKU Mezigenerační centrum (MC). Jinými slovy, na dosavadní zájmovou i vzdělávací činnost juniorů se postupně přidruží senioři. Na progresivitu a znalosti mládí navážou zkušenosti, dovednosti a moudrosti seniorů !

Diváci letošního adventního setkání byli různého druhu, různého věkového a  profesního složení, zástupci různých sdružení seniorů, škol, Krajského úřadu Plzeňského kraje atd.,atd. Měli příležitost se o přestávce občerstvit v kavárničce Kafíčko, která se stane centrem setkávání všech možných zájemců o osobní kontakt a spolupráci….

Letošní adventní setkání bylo uvedeno oběma zakladatelkami MC, to je paní ředitelkou Evou Tischlerovou a senátorkou Miladou Emmerovou. Následovala pak různá vystoupení juniorů i seniorů, a to například žáků ZŠ a středoškolských a vysokoškolských studentů, příslušníků etnické menšiny, odchovanců Dětského domova Domino, ale i Bábinek z nedalekých Dobřan. Slovem potěšila přítomné i lektorka Univerzity 3.věku  při Lékařské fakultě v Plzni Jaroslava Kreuzbergová , která zdůraznila důležitost dobrých mezilidských vztahů, které budou v Radovánku nepochybně vznikat.

Brzy po Novém roce plánujeme uspořádat „Den otevřených dveří“ v RADOVÁNKU, při kterém se každý zájemce může přesvědčit na vlastní oči, jak hodláme naplňovat  naše společné záměry….

21.12.2015 Milada Emmerová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama