Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.01.2017 15:40:30 - Michal Holub

kouření

Dobrý den, psala jste že u zakazu kouření vám jde hlavě o pasivní kouření, ale co pasivní vdechovaní výfokových plynu ( zakážete auta?) a co zplodiny z komínů továren ( zakážete továrny?), co nebezpecí z hnojiv a pesticidů a jejich působení na lidský organismus / zakažete je?). Alkohol horsí jak kouření ( zakážete to?) Jdeli Vám fakt o zdraví musíte to zakázat, jinak jste jen mluvka a naivka. M. Holub

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2017 9:36:01 - Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.
 Pane Holube,

             

ve výčtu všech možných škodlivin se skutečně nemýlíte. Proto všemu vyjmenovanému  škodlivému se dějí  od nedávné minulosti i v současnosti různá opatření, která tato rizika zmenšují.

Na všechno nebyly vynalezeny prostředky či zlepšovací návrhy, které by vše sloužily k jejich odstranění, navíc na leccos není dostatek financí. Nelze všechno okamžitě zlikvidovat, aby netrpěl náš život v jiných ohledech ( např.výtopny s kouřícími komíny, továrny se starou tradicí atd.), ale jistě je to v plánu sukcesívně. Na všem tmo se permanentně pracuje, aby se známé škodliviny z našeho života vytratily.

Co se týče kouření, tj.aktívní a vědomé  vdechování kouře z různých prostředků ústy, nejčastěji cigaret s obsahem tabáku, to jde odstranit  okamžitě díky  vůli jednotlivce. Ničí to zdraví nepochybně, je to prokázané, a tak si vědomě aktívně škodí ti, kdo to stále provozují. Přidáváme tak vědomě další škodlivinu k těm dříve vyjmenovaným. Není to nerozum ?

K zákazu  kouření podává nyní návrh zákona pan  místopředseda Senátu PČR Kubera, a to  s velmi odloženou platností, jak jsem zaslechla v rozhlasu. V jeho případě jde buď o recesi nebo o pokrytectví, neboť jde o těžkého závislého kuřáka. Ale je i možné, že díky pevné vůli už s kouřením přestal.. … Pokud mne máte za“ naivku a mluvku“, jak nazvete pana primátora Teplic ? To není řečnická otázka, ale žádost o radu, za kterou předem děkuji…

doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

senátorka Senátu PČR