Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.09.2017 10:38:22 - Ing. Ivo Bezecný

Neplatí jen pro politiku

Výborný článek, souhlasím bez výhrad. jen bych doplnil, pokud souhlasíte, že Vaše slova je možné použít dakleko šířeji než pouze pro oblast vrcholné politiky. S podobným "honem na úspěšné" se setkáváme ve sportu, ve vědě, ve firmě...Myslím, že závist a nepřejícnost patří k nejtypičtějším rysům českého člověka pro kterého stále platí, že místo aby se snažil pořídit si kozu vlastní, radši otráví tu sousedovu. Jeden z důvodu úspěchu Ameriky je fakt, že úspěch je všestranně podporován a obdivován. Důvod české průměrnosti je, že o úspěchu je lepší nemluvit, úspěšní by neměli být na očích, aby nedráždili pohodlný průměr. Možná I proto místo toho, abychom byli technologickým centrem Evropy jsme pouhou její montovnou. na technologické centrum potřebujeme mozky, na montovnu nepotřebujeme ani šikovné ruce. Pokročilé technologie by k nám přivedli lidi vzdělanější než jsme sami, na práci v montovnách nám stačí lidé nevzdělaní, na něž můžeme shlížet s nadhledem a to nám vyhovuje. Nebo ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.11.2017 18:30:47 - Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy
 Pane inženýre,
mohu s obsahem Vašeho příspěvku pouze plně souhlasit.
Musíme se zbavit škodlivé průměrnosti a nedělat pouze věci dobře, podle hesla "to tak stačí", nýbrž všechno dělat lépe podle hesla "pouze to nejlepší je pro nás dost dobré!"