Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2011 20:35:00

Kauza IZIP: Miroslav Ouzký skončil ve funkci předsedy delegace ODS v EP

Kauza IZIP:  Miroslav Ouzký skončil ve funkci  předsedy delegace ODS v EP

Miroslav Ouzký (ODS), spoluzakladatel kontroverzního projektu elektronických zdravotních knížek IZIP, včera rezignoval na funkci předsedy delegace ODS v EP. Ouzkého vystřídal jeho stranický kolega Jan Zahradil.

Odstoupení Ouzkého zřejmě souvisí s kauzou IZIP. Ouzký spolu se stranickým kolegou Milanem Cabrnochem v Evropském parlamentu nepřiznali, že vlastní akcie firmy IZIP, i když pracovali ve výboru, který elektronické zdravotní knížky projednával. Dostali se tak do nezpochybnitelného střetu zájmu a v Evropském parlamentu udělali ostudu nejen sobě, ODS, ale i celé České republice.

Místopředseda Evropského parlamentu Libor Rouček odstoupení Ouzkého uvítal a uvedl: "Nahrazení Miroslava Ouzkého Janem Zahradilem na postu šéfa delegace ODS spíš vyznívá jako pokus "odstranit" problematického poslance, který se dosud nevyrovnal se svým skandálem, do ústraní."


Podle Roučka však tato rošáda v řadách europoslanců ODS nic neřeší. Ouzký ani Cabrnoch doposud stále nevysvětlili ani v EP ani české veřejnosti jejich roli v kauze IZIP a vyvedení veřejných prostředků do soukromých firem, Rouček proto opětovně apeluje na předsedu vlády a ODS Petra Nečase, aby v této věci začal důsledněji konat. "Pokud Europoslanci Ouzký a Cabrnoch nejsou schopni či ochotni dodatečně vysvětlit svoji kauzu, měli by být vyzváni k odchodu z Evropského Parlamentu," uzavřel místopředseda Evropského parlamentu.

                                                                                  Štrasburk, 14.prosince 2011

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama