Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2014 22:28:23

Libor Rouček ke zprávě o pokroku Turecka

Libor Rouček ke zprávě o pokroku Turecka

Evropští sociální demokraté v Evropském parlamentu vítají kladný výsledek dnešního hlasování o zprávě o pokroku Turecka, kterou předložila na plenárním zasedání ve Štrasburku Evropská komise.

Skupina S&D považuje Turecko za kandidátskou zemi usilující o přistoupení k EU s právy a povinnostmi, které z tohoto statutu vyplývají.

                                                                                      

Libor Rouček, místopředseda Skupiny S&D pro rozšíření a sousedskou politiku, k tomu řekl:

Turecko se nachází v celkově nestabilní situaci, což si může dávat za vinu jen samotná Erdoganova vláda. Náš postoj však zůstává stejný: podporujeme upevnění demokracie, posílení právního státu a nezávislé justice včetně důkladného a nestranného vyšetřování všech obvinění z korupce. Dále je nezbytně nutné zajistit svobodu médií a občanské společnosti.

Nadále zastáváme názor, že přístupový proces nabízí nejlepší možný rámec pro reformní proces v Turecku a pro přijetí evropských hodnot. V tomto ohledu má otevření nových kapitol strategický význam. Jedná se především o kapitoly 23 a 24, které se týkají základních práv a svobod, justice a vnitřních věcí.

Zdroj: www.socialistsanddemocrats.eu, 12.3.2014 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama