Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2014 22:15:56

Rouček: Situace na Ukrajině je stabilní. Lidé na Majdanu ale chtějí vytrvat

Rouček: Situace na Ukrajině je stabilní. Lidé na Majdanu ale chtějí vytrvat

Po pádu prezidenta Viktora Janukovyče se situace na Ukrajině pomalu uklidňuje.

Do Kyjeva se dnes podíval v rámci delegace Evropského parlamentu také europoslanec za ČSSD Libor Rouček. Ten potvrdil, že je situace v ulicích Kyjeva klidnější.

Lidé na Majdanu však stále zůstávají, protože se obávají opakování situace z roku 2004.„Oni na Majdanu chtějí vytrvat a chtějí vyvíjet nepřímý tlak občanské společnosti, aby se situace podle jejich názoru znovu nezvrhla, a politici si nedělali, co chtěli,“ vysvětlil Rouček. Kandidát na nového ukrajinského premiéra, Arsenij Jaceňuk, europoslancům řekl, že země potřebuje tento rok 25 miliard dolarů. Do konce týden pak musí sehnat 4 miliardy dolarů, aby nezbankrotovala.„Ta pomoc bude nabídnuta. To je bez debat. Bude nabídnuta společně s balíčkem Mezinárodního měnového fondu, protože Ukrajina je jeho členem. Pokud jde o částky, tak tady to ještě specifikováno nebylo. Tady je potřeba dále jednat,“ dodal europoslanec.Aleksandra z Kyjeva: Pochopili jsme, že nám jde o život a že musíme odejítArmádní speciál přiveze ve čtvrtek zraněné z Ukrajiny, léčit se budou v PrazeUkrajinská policie vydala zatykač na svrženého prezidenta JanukovyčeUkrajina se nesmí stát dějištěm velmocenských her, shodli se ministři V4Ukrajina žádá o zahraniční finanční pomoc. Státní kasa je prázdnáTymošenková odmítla vést novou ukrajinskou vládu, Rusko odvolalo velvyslance

Zdroj: zpravy.rozhlas.cz, 24.2.2014, Veronika Sedláčková


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama