Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2014 10:06:51

Skupina S&D blahopřeje Srbsku k zahájení přístupových rozhovorů s EU

Skupina S&D blahopřeje Srbsku k zahájení přístupových rozhovorů s EU

Evropští sociální demokraté v Evropském parlamentu blahopřejí občanům Srbska k dnešnímu oficiálnímu zahájení vyjednávání o vstupu jejich země do EU.

 Libor Rouček, místopředseda Skupiny S&D zodpovědný za politiku rozšiřování a politiku sousedství EU, k tomu řekl:

"Naše politická skupina vítá zahájení vyjednávání o členství Srbska v EU. Srbsko učinilo historický krok tím, že normalizovalo své vztahy s Kosovem a uspělo v zavádění důležitých reforem. Plně si tedy zaslouží pokročit v přístupovém procesu.”

Maria Eleni Koppa, hlavní vyjednavačka Skupiny S&D se Srbskem, dodala:

"Srbsko právě učinilo důležitý krok na své cestě směrem k Evropské unii. Avšak zahájení vyjednávání je pouhým začátkem dlouhého procesu. Bude znamenat mnoho těžké práce a překonávání řady překážek. Věřím, že jak srbští představitelé tak i občané tento úkol zvládnou, a stanou se příkladem pro celý region.”

Zdroj: www.socialistsanddemocrats.eu, 21.1.2014

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama