Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2014 19:25:47

Skupina S&D vyjádřila znepokojení nad zákony proti protestujícím na Ukrajině

Skupina S&D vyjádřila znepokojení nad zákony proti protestujícím na Ukrajině

Evropští sociální demokraté vyjadřují znepokojení nad novou legislativou o veřejném pořádku, kterou tento čtvrtek přijal ve spěchu ukrajinský parlament.

Zaznamenali jsme, že některá  opatření přímo popírají základní evropské hodnoty. V případě, že vstoupí v platnost, bude to znamenat omezení základních svobod ukrajinských občanů, především jejich práva na pokojný protest.

Libor Rouček, místopředseda Skupiny S&D zodpovědný za politiku rozšiřování a politiku sousedství EU, k tomu řekl:

„Právo na pokojný protest a svoboda  projevu tvoří srdce demokracie a evropských hodnot. Jedná se o principy, k nimž se Ukrajina sama přihlásila. Přísné a nepřiměřené tresty předpokládané novou legislativou podkopají spolu s novými omezeními pro práci organizací v oblasti občanské společnosti a nezávislých médií schopnost ukrajinských občanů využívat svých práv a svobod, které jim garantuje ústava.

"Skupina S&D proto vyzývá ukrajinské představitele k revidování této legislativy tak, aby byla v souladu s demokratickými závazky plynoucími z ukrajinského členství v Radě Evropy (RE) a v Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OSCE).

„Dále vyzýváme ukrajinské představitele, aby upustili od používání síly proti probíhajícím pokojným protestům v Kyjevě. Skupina S&D trvá na tom, že jedinou cestou k řešení ukrajinské politické krize je důvěryhodný a konstruktivní dialog mezi vládou, reprezentanty občanské společnosti, politickou opozicí a ostatními důležitými společenskými činiteli.“

„Evropští sociální demokraté znovu ujišťují, že jsou připraveni dodržet své závazky vůči ukrajinským občanům, kteří usilují o přiblížení své vlasti k EU. Zdůrazňujeme nadále, že Ukrajině musí zůstat otevřené dveře pro případný podpis asociační dohody spolu s dohodou o volném obchodu (DCFTA). Tímto způsobem máme možnost ocenit úsilí ukrajinských demonstrantů o sdílení společných evropských hodnot.“

Zdroj: www.socialistsanddemocrats.eu, 17.1.2014

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama