Drahoslav Chudoba

Nezávislý kandidát do Senátu v obvodu Rychnov nad Kněžnou
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2020 8:48:33

Trojka na trhu energetických úspor DEMP-HOLDING má nového majitele

Trojka na trhu energetických úspor DEMP-HOLDING má nového majitele

Rychnovská firma DEMP-HOLDING s.r.o., která je v Česku trojkou na trhu energetických úspor, prodala majoritní podíl společnosti SSI Group.

 „Energetickým úsporám se věnujeme již deset let. Jsem přesvědčený, že firmu předávám do dobrých rukou, a že krok umožní její další růst. Mojí osobní motivací k prodeji je snaha o získání více času na veřejně prospěšné projekty a projekty dobročinného rázu,“ vysvětlil důvody prodeje Drahoslav Chudoba, jednatel a majitel firmy DEMP – HOLDING s.r.o.

Vyjednávání o finančním vstupu trvala přes šest měsíců. V současnosti SSI Group vstupuje do DEMP-HOLDINGU koupí 68 % podílu. „Současná akvizice je pro nás důležitá. Přicházíme do silné a zdravé společnosti, do které chceme dále dlouhodobě investovat a rozšiřovat výrobní portfolio. Novými akvizicemi v oblasti energetických úspor jsme se stali jedním z pěti největších hráčů na českém trhu v tomto segmentu podnikání,“ vysvětluje důvod akvizice majitel firmy SSI Group Jan Vodrážka.Sídlo firmy zůstane v Rychnově nad Kněžnou. Počítáme se stávajícím personálním obsazením jako se základním stavebním kamenem,“ dodal Vodrážka.

Společnost DEMP-HOLDING s.r.o. vznikla za účelem zastřešení širokého portfolia služeb nabízených skupinou rychnovských firem DABONA s.r.o. (dotační poradenství), D-energy s.r.o. (energetické úspory) a V + V s.r.o. (stavební a obchodní firma). Její hlavní náplní je vytvářet podmínky pro růst firem v rámci skupiny a pracovat na strategii rozvoje celého holdingu. V oblasti energetických úspor je DEMP-Holding po firmách ČEZ a MVV Energie CZ trojkou na českém trhu. Její roční obrat se pohybuje kolem 80 milionů korun.

Nabízíme klientům způsob financování energeticky úsporných projektů, který se používá na celém světě. Umožní lidem realizovat projekty z budoucích, smluvně garantovaných úspor provozních nákladů,“ vysvětluje činnost firmy D-energy Drahoslav Chudoba. Klienti mohou investovat do modernizace a obnovy technologických zařízení bez nutnosti navyšovat rozpočtové výdaje. Navíc se 100% jistotou dosažení plánovaných úspor. „Od roku 2012 jsme pomocí EPC pomohli s investicemi přesahující 100 milionů korun, které ročně generují úspory přes 14 milionů korun,“uzavírá Chudoba.

Oba účastníci akvizice se dohodli, že výši akvizice nebudou zveřejňovat. Pražská SSI Group, která má obrat přes 1 mld. korun ročně, zaměstnává více než 2500 lidí v České republice a na Slovensku. Vznikla jako jedna z prvních specializovaných společností na trhu bezpečnostních služeb. Během třiceti let se firma několikanásobně zvětšila. Nyní firma nabízí komplexní služby IFM – bezpečnost, údržbu, energetiku a úklid nemovitostí. V rámci služeb souvisejících s energetikou se chceme věnovat zejména poradenství, energetickému managementu, službám spojených s provozováním a výstavbou tepelných hospodářství, lokálními distribučními soustavami, kombinovanou výrobou elektřiny a tepla,“ uzavírá Jan Vodrážka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama