ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2014 13:53:30

Poněkud "pitomé" rozhodnutí vlády

Poněkud "pitomé" rozhodnutí vlády

Usnesení vlády o zrušení regulativu pro průmyslovou zónu Černovická terasa zavání klientelismem vůči vlivnému podnikateli z Ameriky ......

Není to tak dávno, co jsme v médiích slyšeli něco o "pitomém" rozhodnutí politiků v Brně. To, co se odehrálo tento týden na vládě, lze s použitím slov Vlasty Buriana a s nadsázkou označit za pitomé rozhodnutí korunované!! Uvolnění regulativu, resp. jeho zrušení pro průmyslovou zónu Černovická terasa, je nešťastným krokem, který mohou nyní dokonat právě brněnští politici a teprve teď bude vhodný výraz "pitomé" rozhodnutí. Změnou územního plánu totiž hrozí, že namísto technologických celků zaměstnávajících kvalifikovanou pracovní sílu, dojde k přeměně mnoha areálů na skladiště a překladiště. V důsledku toho bude mít Brno hlavu zamotanou obrovským nárůstem dopravy, a to nejen v přilehlých městských čtvrtích, ale větší zatížení dopravou pocítí např. i občané v Pisárkách, Žabovřeskách, Králově Poli, Řečkovicích a všude tam, kde dosud transitní dopravě chybí velký městský obchvat a plánovaná výstavba komunikace R 43. Vždyť jedinou cestou z této průmyslové zóny na sever a severozápad (Německo a Polsko) je právě již dnes dopravou ucpávaný II. brněnský okruh. Řada Brňanů mi jistě dosvědčí stojící aut kolony ve špičkách na Poříčí, okolo výstaviště a v Žabovřeskách, které někdy končí až za kruhovou křižovatkou v Lipůvce. A to tu ještě nemáme "skladové hospodářství" na Černovické terase!

Proto, pokud Brno nepřipraví napřed pro takovou změnu územního plánu okolí a nezrealizuje další nutné investice zajišťující bezpečnou dopravu, nezajistí sociální služby a zázemí pro zaměstnance a především opatření, která budou garantovat  občanům, aby se stále nezhoršovala kvalita jejich života ve městě Brně, tak dejme této změně  územního plánu STOPku!! 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama