František Havlát

Expert na zemědělství, životní prostředí a venkov
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2015 0:42:50

Povinné kvóty imigrantů, druhý Mnichov?

Povinné kvóty imigrantů, druhý Mnichov?

Právě dnes je 77 let od podepsání "Mnichovské dohody", kde nás zbaběle zradily přední evropské mocnosti. Je opravdu iritující, že se naše postavení v Evropě nezměnilo ani po takhle dlouhé době. Bohužel, stále jsme národem, kterého se na nic neptají.

Ano, čtete správně. Opravdu mám na mysli druhou Mnichovskou „dohodu“. Znovu evropské velmoci ukázaly, jak jim jsou lhostejné menší státy střední Evropy, především Česká republika. Nevím, jestli je zrovna náhoda, že již podruhé se jedná spíše „bez nás“. Pravda, sice jsme se zúčastnili summitů týkajících se migrantů, potažmo jejich přerozdělení mezi státy Evropské unie, ale i přes značný nesouhlas s těmito konkrétními návrhy, nás „nikdo“ neakceptoval a nebral v potaz ani názor Visegrádské čtyřky. De facto jako bychom tam vůbec nebyli! Je přímo zarážející, proč jsme členové Evropské unie, když si nejsme rovni s ostatními členskými státy. K čemu je nám přínosná „nějaká“ Evropská unie? Zvláštní, my nevíme, jak se EU zavděčit a udělali bychom všechno pro její spokojenost, ale ona nás neuznává. Proč ji taktéž neignorujeme? Řešení je jednoduché, neprodleně vystoupit, protože hůře už na tom být nemůžeme. Někteří si možná neuvědomují, že kroky, které budeme muset podstoupit ohledně migrantů, zásadně naruší suverenitu českého státu. My přece nemůžeme pykat za „smetánku“ evropských států, že se podílely na invazi do Sýrie a Libye. Pro nás to nebylo nijak přínosné, právě naopak. Za odměnu jsme dostali povinný a stanovený počet uprchlíků proti naší vůli. Nevidím jediný důvod, proč platit naprosto cizí lidi (neznámého původu), když zde máme naše české občany, kteří potřebují pomoc. Myslím tím děti, rodiče samoživitele, seniory atd. Bohužel, pro ně český stát peníze nemá, ale pro imigranty ano? V čem jsou naši občané, respektive živitelé tohoto státu méně cenní? Zodpoví mi to naši přední představitelé? Pravděpodobně ne. Je zapotřebí si urychleně uvědomit, že vstup do Evropské unie byla neskutečná chyba a „zkáza“ České republiky po všech lidských i ekonomických stránkách. Musíme dělat takové opatření, jimiž dáme najevo, že Evropská unie potřebuje nás, ne my ji. Měli bychom vyslat jasný verdikt, že již dále nehodláme tolerovat iracionální a neužitečná rozhodnutí od EU pro naši zemi.  Ihned musíme jednat o zpětném transportu imigrantů tam, kam patří! Protože my nechceme dělat do budoucna mecenáše někomu, kdo, doslova bude okrádat národ nejen o peníze na sociálních dávkách, ale i o práci. Základem je se dlouhodobě postarat o vlastní obyvatele a pohotově postavit ekonomiku českého státu na nohy. Ti „čeští odborníci“, kteří prohlašují, jak se má Česká republika chovat k imigrantům nebo jaký počet vůbec „přibrat“, by měli neprodleně ukázat množství vlastního majetku a říct, kolik imigrantů ubytují ve svých obydlích a hlavně, kolik jich zaplatí z vlastních financí. Protože rozdělovat a špatně hospodařit s penězi daňových poplatníků umí úplně každý.

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama