František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2018 11:49:00

Mezi radním a občanem musí fungovat elementární důvěra

Mezi radním a občanem musí fungovat elementární důvěra

Projev na 12. schůzi Poslanecké sněmovny dne 20. 4. ke střetu zájmů, ve znění pozdějších předpisů.

Vážené kolegyně, vážení kolegové, já jsem nechtěl už do téhle debaty příliš zasahovat, jenom bych chtěl reagovat na kolegy, kteří chtějí tenhle zákon vykostit, aby to vzali i trochu pragmaticky.

Shodneme se samozřejmě, že základní je nějaká elementární důvěra mezi tím starostou nebo tím radním a tím občanem. Ale tak ukažte trochu důvěry i těm občanům, protože ve chvíli, kdy tu informaci schováte, tak skutečně začnou vznikat ty paralelní registry. (Nesouhlas vlevo.) A i takoví aktivisté jako Jakub Čech budou potom pronásledovat ty radní a ty starosty o to víc. A chtěl bych jenom připomenout, abyste si oživili, nebo pokud neznáte, vygooglili Streisand effect, který má právě za následek to, že pokud tu informaci tutláte, tak o to víc pozornosti potom budí a o to víc se o ní potom občané zajímají. A potom to samozřejmě nabíjí, dává to střelivo, i těm aktivistům, kteří budou ty paralelní registry vytvářet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama