František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2021 12:12:00

Musel bych se cítit trapně sám před sebou

Musel bych se cítit trapně sám před sebou

Pirátský poslanec František Kopřiva obdržel cenu Genderman roku 2020.

Pirátský poslanec František Kopřiva se pro rok 2020 stal nositelem ceny Genderman, která je určena mužům, kteří se zasazují o rovnost pohlaví a stejné příležitosti pro všechny. Ocenění uděluje Otevřená společnost. Nejmladší pirátský poslanec ve Sněmovně dlouhodobě prosazuje například ratifikaci Úmluvy Rady Evropy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí, účastní se aktivně za Piráty zasedání Výboru pro vyrovnané zastoupení při Radě vlády pro rovnost žen a mužů, v minulém roce bojoval proti omezování reprodukčních práv polských žen a vystoupil proti hanlivým sexistickým výrokům na plénu Sněmovny.

„Velmi si tohoto ocenění vážím. Odbourávat zbytečné, umělé bariéry je pro mě nicméně samozřejmé, protože to vadí i mně jako muži. Chci žít ve společnosti, kde všichni mají stejné startovní podmínky bez ohledu na to, kde vyrůstali a jaké mají zázemí. Vůči sexismu se pak vymezuji prostě proto, že bych se jinak musel cítit trapně sám před sebou,“ uvádí Kopřiva a dodává: „Každý genderman dělá co může. Já se snažím například přinášet do Sněmovny některá feministická témata, která možná nejsou současnou vládou považována za důležitá, ale důležitá rozhodně jsou. A to nejen pro ženy, ale i pro muže, protože jen ve férové a rovné společnosti se nám všem může dobře žít“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama