Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2020 20:57:00

Boj Prahy s opuštěnými autovraky bude jednodušší

Boj Prahy s opuštěnými autovraky bude jednodušší

Díky změně zřizovací listiny příspěvkové organizace Správa služeb hl. m. Prahy v návaznosti na novelu zákona o pozemních komunikacích, která koncem dubna vešla v účinnost, by měl být odtah opuštěných autovraků z pražských ulic do budoucna jednodušší.

Zákon totiž v minulosti nejasně definoval výklad pojmu „vrak“, nyní zákon pracuje i s termíny odstavených silničních vozidel v rozporu s právními předpisy nebo technicky nezpůsobilých k provozu na pozemních komunikacích.

S návrhem na změnu zřizovací listiny Správy služeb hl. m. Prahy dnes souhlasili radní, schválit tuto změnu musí ještě Zastupitelstvo hl. m. Prahy na čtvrtečním zasedání. „Chyby v legislativě způsobily ve městech neuvěřitelné hromadění nepojízdných aut v ulicích. Tato opuštěná auta, která už nikdy nikdo nepoužije, pak blokovala tolik potřebná parkovací místa pro rezidenty. Jsem rád, že došlo ke změně zákona, který nám to umožní nyní efektivně řešit. Pokud občané na nějaký vrak narazí, mohou ho nahlásit na Změňte.to. Jejich požadavek pak bude obratem předán k řešení,” uvádí primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

„Autovraky byly v Praze dlouhodobě problém. Zbytečně zabíraly parkovací místa a dopláceli na to hlavně rezidenti. Nehledě na to, že vraky také hyzdily veřejný prostor. Je dobře, že jejich odtah bude nově jednodušší,“ říká dále náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

„Jednotlivé městské části si dlouhodobě stěžovaly na stojící vraky v ulicích, které zbytečně zabíraly parkovací místa. Vítáme proto každý nástroj, který nám umožní problematiku vraků efektivně řešit,“ dodává náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast životního prostředí Petr Hlubuček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama