Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2020 11:49:00

S přeložením tramvajové tratě v Bubnech počítáme

S přeložením tramvajové tratě v Bubnech počítáme

Pražští radní rozhodli o dodavateli projektové a inženýrské činnosti k podjezdu u stanice Praha-Bubny.

 Radní hl. m. Prahy na pondělním zasedání schválili výběr dodavatele projektové a inženýrské činnosti k podjezdu nedaleko železniční stanice Praha-Bubny. Do budoucna zde město v rámci úpravy celého území Bubny plánuje novou tramvajovou trať, kvůli které je nutné upravit i podjezd pod Negrelliho viaduktem. Vítězným uchazečem se stala společnost „MP+PRG – Podjezd Bubny“ (Metroprojekt Praha, a.s. + Pragoprojekt, a.s.) s cenou 7 372 000 korun bez DPH.

V následujících letech čeká oblast Bubny celková revitalizace. Hlavní město počítá s tím, že by zde do budoucna vznikla nová zástavba, koncertní síň, ale i například nová tramvajová trať. Právě kvůli této trati schválili pražští radní dodavatele projektové a inženýrské činnosti k podjezdu po Negrelliho viaduktem.

„Myslíme dopředu a počítáme s přeložením tramvajové tratě, aby byla blíž ke stávající bytové zástavbě v ulicích Tusarova a Dělnická, ale také té budoucí na brownfieldu Bubny-Zátory, kde bude žít až 25 000 lidí. Jsme v koordinaci se Správou železnic, aby se při rekonstrukci železniční tratě na Kladno a letiště také počítalo s tímto přeložením a novým pohodlným přestupem na metro, tramvaj a vlak,“ řekl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr.

Nový podjezd by měl vzniknout pod vlakovou tratí v prostoru mezi zastávkou Bubny a Negrelliho viaduktem v návaznosti na předpokládanou úpravu vedení trati. Vítězným uchazečem ve veřejné zakázce se stala společnost „MP+PRG – Podjezd Bubny“ (Metroprojekt Praha, a.s. + Pragoprojekt, a.s.), která zajistí za cenu 7 372 000 korun bez DPH vstupní podklady, zhotoví dokumentaci pro územní rozhodnutí, inženýrskou činnost pro vydání územního rozhodnutí, projektovou dokumentaci a podklady pro stavební povolení a následné stavební práce.

Technická studie podjezdu tramvajové tratě u jižního záhlaví železniční stanice Praha-Bubny ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama