Ing. Aleš Juchelka

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2023 19:37:00

Vyčítáte nám obstrukce? Po pěti hodinách? A na kolik poslanců se nedostane?

Vyčítáte nám obstrukce? Po pěti hodinách? A na kolik poslanců se nedostane?

Projev na 71. schůzi Poslanecké sněmovny ČR 26. července k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění.

 Já děkuji moc a vaším prostřednictvím budu hovořit k panu Bělobrádkovi. Takže u toho EET, tady má kolegyně Alena Schillerová, vaším prostřednictvím, už říkala, samozřejmě všechna ta data, jenom připomenu, že ve třetím čtení bylo tady obstrukčních 800 pozměňovacích návrhů, které jsme hlasovali. Jinak jak šel čas tedy s EET? Vláda ho předložila 4. června 2015, první čtení začalo 19. června, druhé 18. září, až za něco více než dva měsíce. Závěrečné schvalování EET pak 27. listopadu. A to pravicová opozice, jak se tady píše, čtyři a půl hodiny přednášela návrhy na změnu programu, takže se Sněmovna ke třetímu čtení vůbec nedostala. Schůze se ve 14 hodin přerušila. Pokračovala v pátek 11. prosince, koalice na tento den svolala mimořádnou schůzi ke třetímu čtení. Hlasování o programu neprosadila, schůze tak mohla formálně začít a prosadila tedy (?), v pátek 18. prosince pokračovalo třetí čtení, rozprava trvala asi tři a půl hodiny, pokračovaly obstrukce, došlo i na osobní invektivy. V pátek 8. ledna 2016 pokračovaly obstrukce. Pozornost vyvolal místopředseda Sněmovny Petr Gazdík, když řekl, že se cítí být částečně nalomen argumentem ministra financí Andreje Babiše. A takhle bych mohl pokračovat dál. Vy máte v tuto chvíli ve třetím čtení tady tuto novelu zákona o důchodovém pojištění otevřenu ani ne pět hodin v rozpravě. Ani ne pět hodin! A já jsem byl před paní poslankyní Lucií Šafránkovou jako první přihlášený v rozpravě a v tuto chvíli se nedostane na dalších 31 poslanců. A vy tady chcete vyčítat opozici, že vládní koalice - že tady obstruujeme. Co to znamená? Tady máme pět hodin teprve otevřenu rozpravu k tomuto zákonu. (Předsedající: Čas.) Že se nestydíte. (Výkřik: Hanba! Potlesk z řad opozice.)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama