Ing. Alois Pavlíčko, Ph.D.

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2013 19:00:00

Opatrnost jihočeských politiků před volbami

Opatrnost jihočeských politiků před volbami

JETE, Temelín, NP Šumava. výstavba 2 bloků, dostavba dálnice D3, R3 a R4. Chráněné území, Černé jezero, Kalousek, hlubinné úložiště, jaderný odpad, volby. Losovačka, politická televizní debata

 

      Překvapuje mne zdánlivé opatrnictví, spíše TICHO kandidujících v jihočeském kraji ve dvou zásadních regionálních tématech jakými je dopravní téma. Jedná se mi o vztah k propojení  a stavby dálnice D3, potažmo R3 a R4 a návaznost na dostavbu JE Temelín, kterou se občasně leckdo zaklíná. Druhým tématem je potom energetické. Klidně můžeme začít výstavbou dvou nových bloků JE Temelín.  Vyjádření jsou opatrná, nekonkrétní vedena snahou nezaplést se do tématu a hlavně nebýt konkrétní.

Proč většina kandidujících do PS parlamentu ČR nepřináší  své vize? Je jim nebo je již vše jasné a řešení mají, ale před námi jej tají ?

Rád bych se něco dozvěděl o názorech jednotlivých lídrů kandidujících stran na bezpečnost JETE, co preferují, jak se staví k dalším vyvolaným problémům (hlubinné úložiště apod.)            a hlavně, co budou dělat konkrétně.

Místo toho jsme denně zahlcováni z hlediska fungování a problematiky státu a regionu  do budoucna  „pseudoproblémy“. Řada z nich je jen lacinou kouřovou clonou a politickým artiklem a je jen regionální záležitostí (výlet kabrioletů k Černému jezeru s bývalým pplk. pohraniční policie, v jihočeském městě nechtějí ubytovnu, od někoho zase že "Zastavili jsme Kalouska").

Nemají snad své vize, svá řešení ? Nechtějí  je znát nebo věci nerozumí ?

Nebo jen jdou za „dobrým bidlem“  bez ohledu na službu veřejnosti a posléze budou konat podle hesla: Kam vítr, tam plášť.

Máme se na co těšit Jihočeši !!

PS: Nebylo by lepší znovu zavést lisovačku pro politiky? V praktické rovině bychom potom mohli vylosovat dodavatele 2 bloků JETE během několika minut a ČEZ by nemusel ztrácet čas s politiky nebo také třeba nové majitele státních pozemků např. v NP Šumava pro stavbu lanovky. Nepřímo bychom tak mohli zvýšit sledovanost televizních stanic namísto některých televizních neobyčejně neplodných debat a televizních pořadů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama