Ing. Alois Sečkár

Volby za námi, práce před námi...
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2016 22:35:56

Tajemné divadlo v Braníku

Tajemné divadlo v Braníku

Včerejší Komise pro kulturu a volný čas, která řešila budoucího nájemce Branického divadla, probíhala přinejmenším velmi nestandardně. Doufejme, že šlo o ojedinělý exces.

Co se bude hrát v Branickém divadle? Ve středu to probírala Komise pro kulturu a volný čas. Jednání mělo být veřejnosti uzavřené, podle zpráv "zevnitř" se to sice nakonec formálně nepodařilo, nicméně já, který jsem spořádaně reagoval na první výzvu předsedkyně k odchodu, jsem to již nezaznamenal. Prý jsem přišel o tři a půl hodiny usilovného čtení všech nabídek slovo od slova tak, jak byly podány...

Je každopádně s podivem, že to vůbec bylo třeba řešit. Zatímco developeři své miliardové stavební projekty prezentují předem, bez obav a veřejně, co se bude hrát v divadle zrekonstruovaném Prahou 4, mělo být přísně tajné. Dokonce natolik, že zastupitelé, kterým byly svěřeny materiály, dostávali podepsat mimořádnou mlčenlivost. Prý na výslovné přání jednoho ze zájemců. Takový projekt měl být okamžitě vyřazen a jednat se mělo jen o těch, kde se jejich tvůrci nebojí představit veřejnosti. Pro veřejnost se bude jednou hrát - nebo třeba v jejím "zájmu" žádat o granty.

Chápu nutnost utajit citlivé informace, jako jsou zcela konkrétní finanční plány uchazečů. Lidé by však měli vědět, zda se - zjednodušeně řečeno - bude v jejich Branickém divadle chodit na balet nebo do kabaretu a na kolik to přijde rozpočet městské části. Zároveň mě nyní mrzí, že jsem nevytrval do formálního hlasování o vyloučení veřejnosti, které ukázalo, že komise vlastně smýšlí stejně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama