Ing. Andrea Pfeffer Ferklová, MBA

  • BPP
  • Karlovarský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2022 14:32:00

Město vstupuje do HC Energie

Město vstupuje do HC Energie

Karlovarský hokej letos v prosinci oslaví 90 let své existence. Posledních 30 let byl klub spojen se jménem podporovatele a současného majitele Karla Holoubka.

Ten na tiskové konferenci 1. září oznámil, že se hodlá role majitele klubu vzdát, ale zůstane nadále aktivním sponzorem. (celá tisková konference ZDE, tisková konference začíná v cca 15:00 minutě záznamu, komentář majitele v cca 20:00 minutě, vyjádření nových investorů cca 24:00.) 

Zájem stát se novými vlastníky projevili dva soukromí investoři, podnikatelé Dušan Šenkypl a karlovarský rodák Daniel Tobolka. Do klubu chce majetkově vstoupit také město, a to nabytím 40% podílu. Noví vlastníci odkoupí své podíly za symbolickou korunu, ale zaváží se k jednorázovému příspěvku do klubu podle výše svého podílu, v případě města činí příspěvek 10 milionů korun. O vstupu města do klubu rozhodli dnes zastupitelé města.

„Město klub trvale finančně podporuje, v posledních letech částkou 25 milionů korun. Větší část přitom směřuje do práce s dětmi a mládeží. I v těchto kategoriích dosahuje Energie republikových úspěchů. Jde o 360 dětí a mladých v juniorských týmech a v hokejové přípravce,“ říká primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová. Jak připomněl ředitel městské KV Areny Roman Rokůsek, další tisíce dětí ročně využívají ledových ploch pro jiné sporty nebo výuku bruslení.

„Když jsem zjistil, že hokejový klub v mém rodném městě hledá nové vlastníky, zaujalo mě to. Řekl jsem o tom Dušanu Šenkyplovi, který je známý jako velice úspěšný podnikatel. Ale já ho znám především jako výborného člověka, srdcaře a sportovce, proto jsem věřil, že ho ta možnost zaujme, i když on sám je z Moravy,“  uvedl Daniel Tobolka.

„HC Energie Karlovy Vary je se svojí KV Arenou klub s jedním z nejlepších zázemí, skvělou fanouškovskou základnou a kvalitním mládežnickým programem. Rozhodnutí majetkově vstoupit do klubu bylo na mé straně motivováno tím, že právě zázemí klubu a velký zájem města Karlovy Vary o rozvoj sportu v regionu přináší příležitost aplikovat na profesionální hokejový klub moje zkušenosti s budováním fungujících společností. Zázemí, které klub má, umožňuje aspirovat na českou verzi hokejové a fotbalové Red Bull akademie Salzburg. Mým cílem je vybudovat organizaci s jasnou vizí, kde profesionální tým bude fungovat jako vzor pro mládež a kde budeme aplikovat moderní metodiky tréninku. Nejde mi jen o to, abychom vychovali hráče pro NHL, ale aby klubem prošlo co nejvíce dětí, které zažijí společné úspěchy i neúspěchy a naučí se, že pro svůj i týmový úspěch je potřeba makat víc než ostatní a dodržovat společná pravidla a řád,” říká Dušan Šenkypl.

„To, že se nám tak dobře daří pracovat s mládeží, je mimo jiné díky tomu, že se v Karlových Varech hraje extraliga. Děti už od nejmenších se můžou inspirovat svými klubovými kolegy z A-týmu, vidí, kam je může dovést, když mají schopnosti a když na sobě dokážou pracovat. Mnohokrát se ukázalo, jak důležitý je to motor pro jejich rozvoj," připomněl Karel Holoubek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama