Ing. Antonín Maštalíř

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.02.2016 19:31:48 - neprachy

Váš senátní obvod letos čekají volby. Na severu Moravy

se jedná o 4 senátní volební obvody, kde ČSSD bude obhajovat senátorská místa. Dle Vás neprojeví se negativně, že některé politické kroky z centra neodpovídají přáním členů strany a to zejména v regionech jakým je i severní Morava? Konkretně vy budete obhajovat senátorské místo a co jste z pozice člena výboru pro EU udělal k zastavení nekontrolované migrační krize?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2016 13:24:15 - Ing. Antonín Maštalíř

Reaguji na Váš dotaz ohledně nastávajících podzimních voleb do Senátu PČR. Ano, na severu Moravy obhajuje ČSSD celkem 4 posty a to NJ, Ostravu-město, Bruntál a Třinec. Je jasné, že ČSSD udělá v našem kraji vše pro to, aby připravila tu nejlepší možnou kandidátku. Obhájit tyto posty bude velmi obtížné, přesto si myslím, že ne nemožné. Za NJ, Ostravu a Bruntál budou nominováni noví kandidáti. V Třinci bude obhajovat stávající senátor Petr Gawlas, který dostal důvěru ústředí. My ostatní již z důvodu věku a já navíc ze zdravotních důvodů, jsme se rozhodli již znovu nekandidovat. V současné době probíhají tzv. primárky, proto hovořit o dalších jménech je prozatím předčasné.  

K další části dotazu mohu odpovědět jen tolik, že problematikou migrace se v našem výboru pro záležitosti EU zabýváme prioritně a veškeré naše výstupy jsou plně konzistentní s pozicí naší vlády na jednáních na všech úrovních v EU. Pravidelně konzultujeme osobně veškeré otázky a případné připomínky ohledně migrace se státním tajemníkem pro záležitosti EU panem Tomášem Prouzou.