Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2021 21:15:00

Ano, máme před volbami, ale...

Ano, máme před volbami, ale...

Komentář na facebookovém profilu k příčinám současného stavu

 Nechci být moc kritický, ale měl jsem možnost několik měsíců sledovat téměř on-line veřejné informace. Z toho mohu vysledovat základní příčiny současného stavu.

Tou první je alibismus, obrovská byrokracie a neschopnost státní správy řešit krizové situace. Ta má dělat servis vládě, má zajišťovat nákupy materiálu a dávat návrhy na konkrétní řešení.

Druhou příčinou je neschopnost vlády a zejména represivních orgánů zajistit dodržování vládních epidemiologických opatření. Vymlouvat se na občany, že je nedodržují, je stejné jako dohadování se o tom, co bylo dříve, zda vejce či slepice.

Třetí příčinou je neschopnost politické reprezentace, a je jedno zda ve vládní koalici či v opozici, dohodnout se rychle na efektivním řešení situace. Doposud není napříkad odsouhlasena legislativa, která by odpovídala současným hrozbám, včetně pandemie.

Čtvrtou příčinou je velká ochota některých členů vlády "ustupovat" lobbystickým skupinám, což nahrálo nesrozumitelnosti řady vládních opatření.

Pátou příčinou je zpolitizování pandemie, a tím rozdělení společnosti, což vede k dezinformacím a neustálému napadání politických či názorových konkurentů. Ano, máme před volbami, ale zdraví a životy občanů by měly být na prvním místě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama