Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.11.2022 12:28:00

Armáda je řízena "ideologicky"

Armáda je řízena "ideologicky"

Komentář na facebookovém profilu k čtyřem základním problémům Armády ČR

 Armádní shromáždění proběhlo jako obvykle se stejnými problémy jako před lety. Já jsem dlouhodobě kritizoval čtyři základní problémy AČR. Tím prvním je stárnutí vojáků. Tím druhým vysoký počet a špatná struktura hodností. Tím třetím "afganizace" armády a neochota posílit obranyschopnost naší země. Tím čtvrtým netransparentní nákupy vojenské techniky a vojenského materiálu.

Současné MO a AČR je "černou dírou", protože nestojí na spravedlnosti, odbornosti a morálce. Je řízena "ideologicky" a za pomocí lobbistických skupin, které spolu navzájem soupeří a zneužívají svá postavení.

Pokud chce NGŠ zlepšit situaci, pak musí konat a podívat se mimo jiné na připravenost ČR k obraně státu. Nejde totiž pouze o vojenskou techniku, ale i o stav českého zbrojního průmyslu, ochranu obyvatel či o funkčnosti plánů na mobilizaci. Na tohle bylo třeba myslet v době "boje proti terorismu", a ne v době, kdy v přímém přenosu vidíme, jak se vede válka na Ukrajině a jaké reálné hrozby hrozí České republice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama