Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2022 19:58:00

Co na to odbory?

Co na to odbory?

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí vlády o nezvýšení minimální mzdy

 Současná antisociální vláda rozhodla, že nenavýší minimální mzdu, přestože inflace atakuje 20 procent. Je chybou všech předchozích vlád, že nerozhodla o automatickém navyšování minimální mzdy, tak jak tomu je například u penzí. Důvodem tehdy byla skutečnost, že byla strašně nízká minimální mzda, a tudíž jakákoliv automatizace by vedla k zabetonování toho stavu. Což tehdy nechtěla odborová centrála a ani ČSSD.

Sociální demokracie vždy usilovala a konala tak, aby minimáýlní mzda rostla. Současná vláda hodlá tuto automatickou valorizaci zavést, tudíž dnes nechce navyšovat minimální mzdu. Zaměstnanci by si měli konečně uvědomit, které politické strany hájí jejich zájem a které se tak pouze tváří. Bude ostudou české politiky, jestli penze budou překračovat minimální mzdu. To je absolutně demotivační, protože od minimální mzdy se odvíjejí i mzdy ostatní. Co na to odbory?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama