Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2022 19:34:23

Hříchy radniční koalice – Hřích devátý: Neřešení neúnosného dopravního zatížení

Hříchy radniční koalice – Hřích devátý: Neřešení neúnosného dopravního zatížení

Ano, investice do dopravní infrastruktury jsou vysoké. Nicméně jde o to, aby se zlepšilo životní prostředí a zvýšila se bezpečnost občanů. Zárovň bez zlepšení dopravní obslužnosti nejde rozvíjet město do budoucna. Odkládání investic je nezodpovědné.

 Uherské Hradiště, tak jako mnoho měst je zatíženo dopravou. Avšak na rozdíl od jiných měst, málo se dbá na vyřešení neúnosného dopravního zatížení. Nehledě na skutečnost, že v centru města stále přibývají bytové domy či v jeho okolí nákupní střediska.

Souhlasím s postupným rozšiřováním MHD, které by mělo nahradit osobní automobilovou dopravu ze sídlišť a městských částí. Nicméně k tomu je třeba změnit přístup k dostupnosti parkování. Je zřejmé, že dostavba dnes D55 vyřeší alespoň částečně tranzitní dopravu. Nicméně pokud město plánuje výstavbu bytů v areálu opuštěné nemocnice, pak by mělo urychlit výstavbu obchvatu města ulicí Průmyslovou na R50.

Podobně je to s obchvatem centra města a Jarošova přes nový most přes řeku Moravu. Rozumím tomu, že to jsou velmi a dnes obzvláště nákladné investice, nicméně bez nich se město neobejde. Že současné vedení radnice hodlá zatížit střed města je jasné z pokusu přenést část autobusového k vlakovému nádraží , podpora investora ve Staré Tenici či další výstavba bytů ve Štěpnicích.

Pokud budoucí vedení města nebude řešit dopravní přetížení, pak dopravní kolapsy budou na denním pořádku. S tím souvisí nejen bezpečnost občanů, ale i vysoká zátěž životního prostředí ve městě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama