Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2022 13:04:32

Hříchy radniční koalice města Uherské Hradiště – Porušení stanovených podmínek

Hříchy radniční koalice města Uherské Hradiště – Porušení stanovených podmínek

O nějaké transparentnosti a zachování stejných přístupů vedení města vůči investorům či firmám nelze vůbec hovořit. Příkladů porušování předem vyhlášených podmínek je bezpočet a hlavně platí, že tratí městský rozpočet a všichni občané města.

 Výběrová řízení mají sloužit k výběru nejlepší nabídky. Problém nastává tehdy, pokud vítěz výběrového řízení nedodrží vypsané podmínky. Ale ještě horší je skutečnost, kdy město tomuto stavu přihlíží a naopak toto pochybení kryje. Příkladem je výběrové řízní na výstavbu bytových jednotek v lokalitě Nové Štěpnice – Zahrádky.

Nejenže developer překročil stanovený počet bytů, čímž „oklamal“ město, které získalo méně peněz za prodej svých pozemků. Ale zároveň investor nepostavil slíbený parkovací dům, kvalitní cyklostezku a nedodržel rozsah výsadby zeleně. Nehledě na nutnou veřejnou infrastrukturu pro nové občany města. Tohle vše na úkor kvality bydlení obyvatel Zahrádek a ve prospěch svého zisku.
Tento konkrétní a tolik kritizovaný příklad není ojedinělý. Podobně jsou na tom prodeje či směny městských pozemků, kdy jsou „upřednostňovány“ soukromé zájmy nad zájmy občanů. Pokud si občané města neuvědomí, že tyto peníze nejsou Uherského Hradiště, ale občanů města, pak nedojde k nápravě. Ale jak se říká, kde není žalobce, není soudce. Pokud opozice postupuje vůči radniční koalice slušně a prozatím nepodává trestní oznámení, to ovšem neznamená, že bude mlčet a že nebude na tyto nešvary i nadále upozorňovat.





Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama