Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2014 13:16:23

Kam až hodlá Tomio Okamura ve svém populismu zajít

Kam až hodlá Tomio Okamura ve svém populismu zajít

Tuhle otázku si kladu téměř vždy po vystoupeních poslance T.Okamury v poslanecké sněmovně, protože jsou vždy okořeněna populismem s prvky xenofobie a rasismu. Ovšem jeho poslední výrok, týkající se shromažďujícího tábora v Letech u Písku, již překroč

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Naší společnosti schází historická paměť, zejména tím, že existují období, na které jako Češi., Moravané a Slezané hrdi být nemůžeme. Jedním z nich je i období Protektorátu Čechy a Morava, kde řada našinců pracovala ve prospěch kolaborující vlády a hitlerovského Německa.Opravdu je takový rozdíl mezi koncentračními či vyhlazovacími tábory fašistického Německa, shromažďovacími či pracovními tábory na území protektorátu a nápravně pracovními tábory
Gulag ? Pro mne není, protože všechny tyto tábory byly provozovány nedemokratickými režimy,ve kterých byly na denním pořádku omezování lidských práv, kruté a ponižující zacházení, otroctví, vykonstruované mord procesy a smrt.

Největším problémem pana Okamury a některých dalších nacionalistů je skutečnost, že se pletou do řemesla historikům a že historická fakta mixují se lží a nenávistí. Směšují věci, které vyvolávají český rasismus. Opravdu je demokratické zavírat občany do pracovních táborů, kde sice nebyli vyvražďováni, ale kde v hrozných hygienických podmínkách čekali na svoji internaci do vyhlazovacích táborů. Vždyť Lety u Písku nejsou jediné, kde trpěly tisíce našich spoluobčanů. Intervenční tábory ve Svatobořicích či Nebušicích u Prahy, Březové nad Svitavou, Brněnci, Hodoníně u Kunštátu jsou hrůznou připomínkou holocaustu a řádění fašistických zločinců. To Vám páni politici opravdu leží na srdci zpochybňování těchto událostí pouze proto, aby jste se zviditelnili před širokou veřejností?

Populismus mixovaný s rasismem vždy výrazně ožívá v době hospodářského útlumu a poklesu životní úrovně obyvatelstva. Lež mixovaná s pravdou se stává záminkou pro jednoduchá řešení a pro národnostní nesnášenlivost. Je s podivem, že tak velmi rychle ztrácí naše společnost historickou paměť. Protože nejen zločiny fašismu, ale i období stalinistického komunismu ukázaly, kam až vede nepřátelská propaganda a neúcta k lidskému životu. Osobně se stydím za výroky, kterými častují veřejnost čeští populisté a nacionalisté. Ono je totiž velký rozdíl mezi demokratickým patriotismem a národním nacionalismem.Dnes se ukazuje, že vyhýbání se minulosti, nedůsledné vypořádání se s komunismem je živnou půdou pro populisty a rádoby vlastence. Pouze mne zaráží, že k tomu mlčí historici a česká inteligence.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama