Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2020 13:45:39

Kdo tedy vlastně řídí město Uherské Hradiště

Kdo tedy vlastně řídí město Uherské Hradiště

Při sestavování rozpočtu města se nedaří prioritně řešit základní problémy občanů města. A také řada investic je přesouvána z roku na rok. Nejen nekoncepčnost, ale schází i tolik potřebný tah na branku...

Zastupitelstvo města si po komunálních volbách v roce 2017 zvolilo radniční koalici, kterou již řadu let tvoří pravicové politické strany ODS, KDU-ČSL , KRUH a TOP 09.

Ta představila své programové priority, nicméně Uherské Hradiště má řadu daleko závažnějších problémů, které se stále neřeší. Je to například nedostatek dostupného bydlení, nedostatek parkovacích ploch a zejména obrovská dopravní zátěž zhoršující životní prostředí i bezpečnost nejen občanům města.

Současné vedení města je složeno ze starosty a tří místostarostů a přesto, že nejenže narostl počet placených zastupitelů, tak také narostly výdaje spojené s jejich funkcemi. Pokud v roce 2018 byly tyto výdaje ve výši 5,58 mil.Kč, tak již v následujícím roce to bylo 6,57 mil.Kč a v návrhu rozpočtu na rok 2020 to je téměř 7 mil.Kč. Jsem přesvědčen, že obyvatelé města by se měli ptát, kdo a jakým způsobem řeší jejich problémy, které souvisejí s činností radnice.

Není nakonec největším problémem města nekoncepčnost a špatné plánování investic. Nebo zda se spíše předstírá, že se pracuje a tvoří. Či zda jejich práci neodvádějí řadoví úředníci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama