Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2015 18:18:07

Návštěva PK ČSSD Parlamentu SR na pozvání PK SMER-SD

Návštěva PK ČSSD Parlamentu SR na pozvání PK SMER-SD

Ve dnech 13. a 14.5.2015 jsem se účastnil jako místopředseda poslaneckého klubu ČSSD pracovní návštěvy Parlamentu Slovenské republiky, které se uskutečnilo na pozvání poslaneckého klubu SMER-SD.

Ve středu proběhlo jednání s vedením PK SMER-SD, týkající se fungování parlamentu a základních cílů poslaneckého klubu vládní strany. Velmi zajímavé bylo pracovní jednání s předsedou vlády Robertem Ficem na Úřadu vlády. Jednání se týkalo vládní agendy a připravovaného sociální balíčku číslo dva a zkušenosti se zaváděním sociálního balíčku jedna. Bylo zdůrazněno slovenskou stranou, že se bojem proti daňovým únikům podařilo vybrat navíc v přepočtu 30 miliard slovenských korun, které slouží pro financování sociálních balíčků. Večer proběhla pracovní večeře.

Druhý den proběhlo jednání s ministrem práce a sociálních věcí, kde se řešily dopady již přijatých zákonů, zároveň jsme byli informováni o připravované legislativě, sociální politice a podpory rodin s dětmi. Byly zmíněny i přístupy v politice zaměstnanosti a veřejných prací. Poté následovala prohlídka parlamentu. Návštěvu zakončil pracovní oběd s kolegy ze slovenské sociální demokracie. SMER je vládnoucí strana, která má stoprocentní zodpovědnost za přijímání zákonů i za zvyšování životní úrovně země. Setkání obou poslaneckých klubů proběhlo po pěti letech a byla dohodnuta reciproční návštěva poslanců SMER-SD v České republice. Výměna zkušeností i návrhy na řešení problémů v obou zemích, které spolupracují v rámci Evropské unie i Visegradské skupiny , se stávají nedílnou součástí politik obou levicových politických stran. Velmi důležitá byla i obecně politická diskuse o budoucnosti sociálně demokratické politiky a o sociálně demokratických přístupech při řešení každodenních problémů občanů.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama