Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2019 10:18:26

Pokrytectví 1.místopředsedkyně ODS

Pokrytectví 1.místopředsedkyně ODS

To, že sociální a občanští demokraté mají jiný pohled na svět je logické. To, že ČSSD hájí zájmy jiných skupin obyvatel než ODS je také jasné. Problém nastane tehdy, když se z opozičních pozic pokrytecky kritizuje něco, co sama opozice způsobila.

Ve svém článku „O smrtícím kokteilu a rovnostářském socialismu“, nám 1.místopředsedkyně ODS předvedla, jak pokrytecké je současné vedení této strany, od které se dnes odvrací i její samotní zakladatelé. Ano, mohu souhlasit, že politika sociální demokracie a ODS je rozdílná, a to právě v tom, čí zájmy hájí. Pokud můžeme mluvit o smrtícím kokteilu pro naši zemi, pak bychom měli mluvit o pravicových vládách v letech 2006 až 2013. A tento kokteil namíchala ODS zejména pro zaměstnance, seniory a také, světe div se, pro živnostníky. Tedy pro ty, o kterých dnes paní místopředsedkyně hovoří, že hájí jejich zájmy.

ČSSD má na starosti MPSV pět let a proto se jí podařilo napravit ty největší křivdy, které tady napáchala pravice. A to jak vůči seniorům, rodinám s dětmi, zdravotně postiženým, tak zejména vůči zaměstnancům. Sociální demokraté souhlasí, že bohatství vzniká z práce a proto podporuje zvýšení mezd a platů, protože také platí, že „Bez práce nejsou koláče.“ Kapitalistický systém je založen na nerovnosti a proto pokud chceme zajistit občanské práva a svobody dané platným ústavním pořádkem, pak je nutné přerozdělovat bohatství vzniklé z práce. A je třeba zachovat solidární a soudržnou společnost, která je sto řešit aktuální problémy současného globálního a na spotřebu orientovaného světa.

Je opravdu pokrytecké hovořit o podpoře kvality života, růstu životní úrovně či o dostupnosti a kvalitě veřejných služeb a přitom z této politiky vylučovat většinu populace. Populace, která pobírá za svoji každodenní práci menší mzdu než je průměrná mzda v naši zemi. Populace, ve které drtivá většina seniorů má velmi nízké důchody a populace, kde mají finanční problémy rodiny s dětmi či matky samoživitelky. A je pokrytecké ze strany české pravice, když na jednu stranu kritizuje schodek státního rozpočtu a na straně druhé navrhuje další zvyšování výdajů státního rozpočtu či dokonce hospodaří s rozpočtovými schodky na komunální úrovni.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama