Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2019 21:09:00

Stále více lidí je zasaženo chudobou

Stále více lidí je zasaženo chudobou

Komentář na facebookovém profilu k vzrůstající sociální nerovnosti

 „U velmi bohatých se koncentrují stále větší příjmy,“ stojí v aktuální studii institutu. Skupiny s vysokými příjmy profitují z prudce rostoucích kapitálových výnosů a zisků firem. Naproti tomu 40 procent domácností s nejnižšími příjmy se dále propadlo, a to i ve srovnání se střední třídou, která těžila z dobré situace na trhu práce a citelného růstu platů.

„Stále více lidí je zasaženo chudobou,“ připomíná studie WSI. Podíl domácností, které mají k dispozici méně než 60 procent středního příjmu, a proto spadají pod definici chudoby, vzrostl mezi léty 2010 a 2016 z 14,2 procenta na 16,7 procenta.

Sice je to studie ze sousedního Německa, ale já se obávám, že jsme na tom v naší zemi podobně. Jedinou cestou, jak tento tikající problém vyřešit, je zvýšit míru přerozdělování a tím i výši solidarity ve společnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama