Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2011 8:43:51

TOPSTAR v poslanecké sněmovně

TOPSTAR v poslanecké sněmovně

Co ještě se musí stát, aby občané České republiky procitli?

To je otázka, kterou si v současné době pokládám. Zejména dnes, kdy snadná většina vládní koalice smetla všechny návrhy opozice na vyjasnění předraženého předsednictví EU, návrh na projednání současné situace ve zdravotnictví, kauzy sledování politiků firmou ABL či projednání nejnovější kauzy ministra obrany.

Ovšem zajímavá je i změna na hlasovacím zařízení, kdy namísto doposud užívané zkratky TOP 09 je užíváno označení TOPSTAR. Podle Českého statistického úřadu ve volbách v roce 2010 uspěla politická strana TOP 09. V poslanecké sněmovně existuje poslanecký klub s názvem TOP 09 a Starostové. Nechci polemizovat s tímto novým krácením, které zřejmě byla převzata z názvu zábavného pořadu na komerční televizní stanici. Nicméně i tento název odpovídá velké míře arogance představitelů současné vládní koalice.

Zajímalo by mne, zda pro sdělovací prostředky a hlavně pro širokou veřejnost je zajímavá mediálně vedená válka uvnitř vládní koalice, kdy poslanci za TOP 09 veřejně vyzývají ministra obrany a místopředsedu ODS A.Vondru o vysvětlení kauzy firmy Promopro. Dokonce kauzu srovnávají s korupcí na ministerstvu životního prostředí, které vyústilo v nucený odchod ministra P.Drobila, opět místopředsedu ODS.

Zdá se mi poněkud farizejské chování poslanců zvolených za TOP 09 a Starostové, kdy v jeden den žádají vysvětlení kauzy, aby za několik hodin hlasovali v rozporu s tímto požadavkem. Je opravdu tato vláda protikorupční nebo spíše korupci kryje? Na tuto otázku by měly odpovědět orgány činné v trestním řízení. Jsem však zvědav, kdo a hlavně kdy odpoví na moji otázku, kterou jsem položil na začátku své polemiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama