Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.11.2018 12:22:48 - Radas

ČSSD zavinila sebevraždy a předlužené občany v ČR a měla by pykat

Pane Seďa, pěkně jste se vyhnul odpovědí paní Ivaně Černíkové. Pro lidi v dluhové pasti o žádnou hloupost v objednaní hrnců za deset tisíc vůbec nejde. Z malých dluhů jste vytvořili byznys pro obchodníky s dluhy, kdy dlužník vše zaplatí mnohonásobně více a tím spadne do dluhové pasti. Jen Vaše strana dluhy neplatí, nebo jste již zaplatili dluh pozůstalým pana Altnera?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.11.2018 13:50:52 - Ing. Antonín Seďa
 Pokud vím, tak jsem paní Černíkové odpověděl a popsal jsem ji situaci v době, kdy se řešila druhotná platební neschopnost podniků. Pokud někdo udělal z exekutorů obchodníky s dluhy, tak to nebyla sociální demokracie. Souhlasím, že s názorem, že dluhy se mají platit a ti, kteří se dluhům vyhýbali, pak spadli do exekuce. A pak řada případů byla nemorálních, to uznávám. Ale od roku 2007 to vládla osm let pravice, která s exekutory neudělala vůbec nic. Ptám se, proč. teprve vláda B.Sobotky přistoupila ke změnám, které ty excesy exekutorů odstranily. Nicméně rozumím tomu, že změny zákona nemohly odstranit excesy, které vznikly před touto změnou zákona. Mně prostě vadí, když se vina klade ČSSD a nikdo neřeší, jak to bylo ve skutečnosti. To, že podle mého názoru je jediným řešením do budoucna, dát výkon exekutorů pod stát, je jasné. Ale prozatím pro to není politická vůle.Co se týká dluhu vůči dědicům pana Altnera, tak jak víte, běží dědičné řízení. ČSSD uschovala částku, kterou má zaplatit v notářské úschovně a čeká se nejen na ukončení dědického řízení, ale zejména rozhodnutí soudu. Spojovat dluh sociální demokracie s problémy , které mají lidé s exekucemi, je nejen zavádějící, ale i sprosté.