Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.06.2021 13:53:18 - Lukáš Petříček

Myslíte, že se ČSSD dostane do sněmovny?

Nezdá se, že by nějak reflektovala neustálý pokles preferencí. A vy sám budete kandidovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2021 14:15:51 - Ing. Antonín Seďa
 Začnu od konce. Jako loajální člen sociální demokracie jsem vždy objajoval její politický program a od roku 1989 jsem se na jeho tvorbě i podílel. Proto jsem mimochodem neúspěšně kandidoval v minulém roce do Senátu a do zastupitesltva Zlínského kraje. Po třech volebních neúspěších jsem se rozhodl nekandidovat. Toto moje rozhodnutí uspíšilo personální složení vedení strany. Nicméně stále platí, že pokud bych byl osloven s prosbou o pomoc, zajisté bych ji neodmítal. Za prvé proto, že to nemám ve zvyku a za druhé proto, že jsem loajální vůči straně a jejím myšlenkám a nikoliv vůči jejímu vedení. To mimochodem platí od listopadu 1989, kdy jsem so obnovené ČSSD vstupoval.
Co se týče nějaké sebereflexe, pak ta by mohla být pouze tehdy, pokud bychom byli opoziční stranou. Nadbíhání populismu osttaních politických stran mi je proti srsti, tak jako nekritická politika vůči našemu silnějšímu koaličnímu partnerovi. To se nám stává osudným a přesto, že bych byl rád, pokud by se sociální demokracie do parlamentu dostala, mám obavu, že to bude velmi obtížné. Nejde ani tak o programové priority či o taktiku, ale zejména o prosazení členů požívající důvěru občanů. Tady si mylsím, že ČSSD dlouhodobě dělá chybu. Mimochodem je to vidět na současných preferencích, které se od voleb v roce 2017 nezlepšily. A to jsme prosím ve vládě a máme přístup do sdělovacích prostředků. Přesto věřím, že budoucí vláda se bude potýkat s obrovskými problémy, které budou souviset s prosazováním nepopulárních opatření. Takže počítám s předčasnými volbami, nejpozději v roce 2023.