Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.06.2018 19:29:06 - Tereza P.

Nemci chteji kontrolovat lidi na hranici kvuli uprchlikum...jak je to s obnovou hranic v CR ?

Dobry den,Nemci -Seehofer chce vracet migranty/uprchliky na hranicich. Tudiz to znamena konec Schenghenu-kontrola pohybu lidi.Jak je na tom CR s obnovou hranic-kontroly atd. Za jak dlouho je schopna je obnovit (Nemci totiz jsou to schopny obnovit do 3dnu-okamzite,dle vyjadreni CSU). Jak my ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.06.2018 6:27:17 - Ing. Antonín Seďa
Je to názor ministra vnitra, ale nikoliv celé německé vlády. Obnovení kontrol i v rámci Schengenu možné je, za podmínky ohrožení bezpečnosti země. úplně stejné platí pro Německo či ČR. V současné době se u nás neplánují kontroly na hranicích, nicméně již dnes se namátkové kontroly provádějí. Dále se používají informace, které jsou sdíleny v rámci EU a Frontex. Základním problémem a podle mne i řešením, je zničení převaděčských gangů a těch organizovaných skupin, kteří zajišťují nelegální migraci již v zemi původu migrantů. Což se mimochodem děje. naše země je připravena v průběhu dní tyto kontroly také zavést, ale s ohledem na stále klesající počet zadržených migrantů se to nepředpokládá. Jinak naše země je zemí tranzitní a pokud Německo vrátí migranta do naší země, pak totéž musí udělat ČR. Protože takový migrant překročil naše hranice ilegálně, což je trestné. Takový je princip mezinárodního práva i pravidla podle českých zákonů.