Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.05.2018 18:31:38 - mtajovsky

Neochota zemí "kopat za společné zájmy"

Dobrý den, v jedné z posledních odpovědí jste napsal: "... v současné době politický vývoj v evropských zemích nenasvědčuje podpoře integrace či federalizaci EU, ale spíše naopak. A opět je to způsobeno neochotou "kopat" za společné zájmy a jsou proto upřednostňovány zájmy jednotlivých zemí." Tolik citát. Nemyslíte si však, že se zde zaměňuje příčina za následek? Respektive, že ta neochota je důsledkem politiky byrokratů z EU? Důsledkem často nesmyslných administrativně přijatých směrnic, ztrátou demokratického charakteru v rozhodování EU, kdy má EK snahu si přivlastňovat a centralizovat stále více pravomocí a mnohé její postupy hraničí s procedurálními podvody? Vzpomeňme, jak byla přijímána zbraňová směrnice. A dokonce má nemalá část občanů Evropa z politiky EU strach - strach z toho, že mluví o "řešení migračni krize", ale namísto toho připravuje opatření pro podporu migrace rozbití tradiční Evropy . Vždyť motto EU, která je dokonce vyvěšeno je to, že národní státy jsou zlo.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.05.2018 19:52:39 - Ing. Antonín Seďa
Souhlasím s vámi a k těm příčinám byhc dodal ještě jednu. A tou je neschopnost současných národních vlád řešit skutečné problémy občanů. Ano, tím si možná sypu popel i na svoji hlavu, a to přesto, že jsem nikdy v žádné exekutivní funkci nebyl. Uvedu několik příkladů mimo ty, které jste uváděl v rámci EU a EK. Brexit ve Velké Británii nebyl zaměřen vůči nelegálním migrantům z třetích zemí, ale vůči legálním migrantům ze zemí středoevropských. Ti brali Britům dobře placenou práci, většina mladých byla nezaměstnaná a tím neměla na drahé nájmy. Prostě podle mého názoru selhala neo-liberální politika, zejména ta ekonomická. Druhým příkladem je vyřešení exekucí a problémů s lichváři. Namísto toho, aby exekuce řešili státní úředníci, nechal se byznys s chudobou soukromému sektoru. Ano, možná erár ušetřil, ale zaplatili to i s chlupama chudí občané. Ano, dluhy se mají platit, ale nemůže se stát, aby z dluhu 1000,-Kč rodina přišla o majetek za miliony korun. A to se v minulosi stávalo.