Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.10.2017 9:48:17 - chubor

Pene Seďo,

vy tady buď vědomě lžete, nebo jste jaksi mimo dění. MŽP vydává licence na průzkum, ale to nezakládá žádná práva na těžbu. Memorandum vašeho MPO podpisem memoranda vzbudila v investorovi do průzkumu, oprávněná očekávání, že to bude on, kdo bude těžit a dokonce je v memorandu zmínka o smlouvě o ochraně investic, mezi Austrálií a ČR, kterážto zmínka podpoří případné snahy investora, domáhat se u arbitráže peněz za zmařenou investici.
Vy to nevidíte, nebo nejste schopen dohlédnout toho, co nás čeká?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.10.2017 20:12:02 - Ing. Antonín Seďa
 Nemluvíte pravdu. Existují dvojí licence. Jedna je licence na průzkum a tu vydává MŽP. A druhá na těžbu. Problém ovšem je, že dle platných zákonů ta firma, která obdrží licenci na průzkum má právo těžit. Po splnění podmínek dostane těžební licenci. MŽP pod vedneím ANO 2011 nezveřejnilo licence na průzkum Cínovec II, III a IV v Obchodním věstníku a tím porušilo zákon. Zároveň tím záměrně neumožnilo vstoupit do průzkumu Diamo či další firmy. Memorandum tohle vůbec neřeší a bylo by vhodné, aby jste se s memorandem seznámil. ANO 2011 způsobilo tento problém a te´d to chce házet na hlavu ČSSD.