Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.05.2021 12:34:57 - osvald

Přijde vám normální, jak jsou odvoláváni straníci?

Přijde vám normální odvolat straníka a nahradit ho opozičním politikem, a to jen proto, že řekl svůj názor? Začíná to být v ČSSD běžná praxe, ale přijde vám to normální? Jak chcete dosáhnout úsěchu, když se vedení takto zbavuje těch, co by třeba oslovili jiné voliče než Hamáček a hlavně nemyslíte, že konstruktivní kritika je jen prospěšná?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2021 6:11:59 - Ing. Antonín Seďa
 Přiznám se, že jsem odvolání pana hejtmana Netolického nepochopil, i když dlouhodobě si nemyslím, že by v DR jakékoliv státní firmy měli zasedat politici. Já bych oddělil dvě věci. Tou první je vnitrostranické soupeření o vedení strany. A tady nevidím nic nedemokratického na tom, když vítězný předseda si své spolupracovníky sám vybere. Je to nejen o politickém programu, ale i o důvěře. Tady připomenu, že jsem proti "vylučování" či "vyřizování" si účtů. Vždy platilo a platí, že politického nepřítele hledej ve vlastních řadách a politické konkurenty hledej vně strany.Pro ČSSD je dlouhodobě problémem nejednota strany navenek, i když se tato nejednota projevuje spíše na personálním než v programovém základě. Jsem v sociální demokracii od roku 1989, takže jsem zažil mnohé, s čím jsem na různých úrovních nesouhlasil. A vždy to mělo personální důvody a snahu omezit politický vliv . Sociální demokracie na tom v současné době není, co se týká podpory veřejnosti, dobře. Takže by se měla vyvyrovat jakýkoliv dalších chyb v programové, ale i v personální rovině. A co se týká konstruktivní kritiky, tak věcnou kritiku podporuji. Pokud je cílem kritiky snaha o "palácový převrat", pak takovou kritiku odmítám.