Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.10.2021 15:28:46 - laco

Trestat děti kvůli rodičům - ani ve světě zvířat

V televizní diskuzi na TV CNN Prima prohlásil prof. Prymula, že nošení roušek dětí ve školách je v podstatě trest dětem za to, že jejich rodiče se nechtějí očkovat. Přiznám se, že s obdobným přístupem jsem se nesetkal ani ve světě zvířat. Jak Vy hodnotíte tento přístup vlády ČR (ministerstva zdravotnictví) vůči našim dětem a jejich rodičům.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.10.2021 5:55:15 - Ing. Antonín Seďa
 Opět bych problém s rouškami rozdělil do dvou rovin. Tou první je ztráta více jak 30000 lidských životů, spojených s Covidem-19. Přece si pamatujeme, že nošení roušek bylo a stále je prevencí. Zejména prevencí pro ty, kteří roušku nosí. Ale i pro ty ostatní. Sounáležitost a solidarita ve společnosti se poněkud vypařila, a to právě z důvodu těch, kteří odmítají preventivní opatření zavedené vládou. Já dám na rady odborníků - lékařů, kteří tvrdí, že je třeba proočkovat kolem 80% české populace, aby společnost byla vůči Covid-19 odolná. A pokud je proočkováno toliko 56%, počet nemocných stoupá a dokonce stoupá i počet nemocných, pak se nedivme vládě, že koná. Konat prostě musí. Ta druhá rovina je etická a souvisí s tím, že nemocnost stoupá zejména ve školách. Těch důvodů je několik, ale podle mne existují zejména důvody dva. Tím prvním je daleko menší odolnost dětí, kteří rok byly omezovány ve svých sociálních kontaktech na ztratily imunitu. A tím druhým důvodem je malá proočkovanost nikoliv jejich rodičů, ale dětí. Oosbně jsem proti takovým tvrzením, jako prohlásil profesor Prymula. Hovořit o nějakém trestu je hloupost, pokud si dáme obě roviny problému do souvislosti. Mimochodem přitvrzování prevence vůči Covid-19 se děje nejen ve školách, ale i ve firmách. Já vnímám daleko nebezpečnější problém, hraničící s vydíráním nenaočkovaných občanů, snížení doby platnosti prodělaných testů na Covid -19 či omezení jejich placení ze stran zdravotních pojišťoven. Polde mého názoru je třeba postupovat přesvědčováním občanů o bezpečnosti očkování. Možná, i zavedení přísnějších opatření pro neočkované, při sportu, kultuře či zábavě. Prostě ti zodpovědnější lidé, kteří jsou naočkováni a kteří se chrání a chrání i ostarní občany, by měli mít výhody. například snížením zdravotního pojištění nebo získáním nějakého finannčího bonusu. A vláda, kraje i obce by také měly zavést povinné očkování pro své zaměstnance, zejména pro zdravotníky a sociální pracovníky. Vyjma těch, kteří jsou od očkování osvobozeni ze zdravotních důvodů. Chápu, že se vždycky najdou lidé, kteří budou očkování odmítat. Ale měli by dostat na výběr. Protože pokud jde o zdraví, pak by měli být solidární s ostatními lidmi. Covid-19 stále hrozí, to je třeba vnímat.